Hlavní obsah

Detroit ztratil i Josepha

DETROIT

Jen dva dny poté, co Dominik Hašek oznámil konec letošní sezóny, přišli hokejisté Detroitu i o druhého milionářského gólmana. Curtis Joseph si totiž ve čtvrtečním zápase NHL proti San Jose zvrtnul kotník a lékaři mu naordinovali několik dní klidu. Brankářské drama v Detroitu tak pokračuje.

Foto: ČTK

Curtis Joseph skončil na marodce se zvrtnutým kotníkem

Článek

Atmosféra úlevy nad vyřešením postu brankářské jedničky v Detroitu je tatam. Sotva vedení klubu zapomnělo na Haška a jmenovalo prvním gólmanem Josepha,  už musí brankářskou otázku řešit  znovu. Joseph byl novou jedničkou všehovšudy dvacet minut, první zápas v nové roli totiž nedochytal kvůli vymknutému kotníku.

Joseph si zranění kotníku přivodil už v osmé minutě utkání proti San Jose, kdy se rozjel rozehrát puk do levého rohu. Tam jej ale atakoval útočník hostí Jonathan Cheechoo, který ztratil rovnováhu a spadl na Josephovu pravou nohu a odnesl to vymknutý kotník. Právě ten samý kotník, který si brankář nechal v létě operovat. Joseph sice první třetinu dochytal, ale o přestávce v šatně se rozhodl v dalším průběhu už nepokračovat.

"Bylo jasné, že s kotníkem něco není v pořádku. Takhle jsem pro puk vyjel snad už miliónkrát, a nikdy se mi nic nestalo. Byla to smůla. Kdyby mě netrefil v pohybu, tak se to možná nestalo," nekladl Joseph Cheechoovi žádnou vinu. Joseph bude týmu určitě chybět v nedělním utkání proti Coloradu, nastoupí možná příští týden.

Generální manažer Detroitu Ken Holland tak má zase o vrásky navíc. Novým brankářem číslo jedna byl tedy nyní jmenován Manny Legace, a z farmy Grand Rapids byl povolán Marc Lamothe.  "Je to smůla. Máme dva brankáře patřící do úplné špičky, a oba jsou najednou zranění," pravila nová opora branky Legace, jenž už v letošním ročníku nastoupil ke 22 zápasům.

Reklama

Související témata: