Hlavní obsah

Hokejový obránce Leddy byl vyměněn do Detroitu, Islanders získali Pánika

New York

Hokejový obránce Nick Leddy bude v NHL nově oblékat dres Detroitu, kam byl vyměněn z New York Islanders. Opačným směrem míří slovenský útočník Richard Pánik, kterého přitom Red Wings získali v dubnu, kdy byl stejně jako český reprezentant Jakub Vrána součástí výměny hráčů mezi Washingtonem a Detroitem. Společně s Leddym získali Red Wings i právo výběru ve druhém kole letošního draftu.

Foto: twitter:@DetroitRedWings, Twitter

Hokejista Nick Leddy v dresu NY Islanders, ze kterého byl vyměněn do Detroitu.

Článek

Třicetiletý Leddy hrál za Islanders od roku 2014, v poslední zkrácené sezoně nasbíral 31 bodů za dvě branky a 29 asistencí v 56 zápasech, dalších šest asistencí si připsal v 19 utkáních play off. Celkem odehrál vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 v dresu Chicaga v kanadsko-americké soutěži včetně play off 897 utkání s bilancí 72 gólů a 297 asistencí.

Stejně starý Pánik hrál v NHL již za Tampu, Toronto, Chicago, Arizonu, Washington a Detroit. V poslední sezoně nejprve nasbíral devět bodů při 36 startech za Capitals (3+6) , ve 12 duelech za Red Wings poté přidal čtyři body (1+3).

Podle webu TSN bude Detroit platit v příští sezoně i polovinu platu Pánika, jemuž končí tříletá smlouva na celkem 11 milionů dolarů. Leddy má před sebou také poslední rok sedmiletého kontraktu, jenž mu garantoval celkový příjem 38,5 milionu dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články