Hlavní obsah

Obránce Jones zamířil z Columbusu do Chicaga za Boqvista

Hokejový obránce Seth Jones se stěhuje v NHL z Columbusu do Chicaga. Šestadvacetiletého Američana získali Blackhawks spolu s výběrem na 32. pozici první kola dnešního draftu a v šestém kole v příštím roce výměnou za švédského beka Adama Boqvista, pozice v prvním (12. místo) a druhém kole (44. pozice) letošního draftu a v prvním kole v roce 2022 či 2023. Columbus následně vyměnil získaný výběr ve 2. kole za obránce Jakea Beana do Caroliny.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Seth Jones z Columbusu při utkání s Nashvillem.

Článek

Šestadvacetiletý Jones, jehož si vybral v roce 2013 jako čtyřku draftu Nashville, má ještě na rok platný šestiletý kontrakt na 32,4 milionu dolarů. Podle kanadské televizní stanice TSN se dohodl s Blue Jackets, že ve středu prodlouží stávající smlouvu o osm let a vydělá si 76 milionu dolarů.

"Nechtěl prodloužit smlouvu a rozhodli jsme se, že nejlepší bude za něj získat náhradu, kterou potřebujeme k růstu našeho klubu," řekl prezident hokejových operací Columbusu John Davidson.

Columbus získal Jonese v lednu 2016 z Nashvillu výměnou za útočníka Ryana Johansena. V NHL Jones sehrál 580 zápasů a připsal si 286 bodů za 65 branek a 221 asistencí. V 37 utkáních play off zaznamenal 24 bodů za pět gólů a 19 přihrávek.

Dvacetiletého Boqvista Chicago draftovalo před třemi roky na osmém místě. V NHL za dvě sezony odehrál 76 utkání a nasbíral 29 bodů za šest tref a 23 přihrávek. V osmi duelech play off nebodoval.

O tři roky starší Bean byl Carolinou draftován v roce 2016 také v 1. kole na 13. místě. V NHL má zatím na kontě jen 44 duelů a 12 bodů za gól a 11 asistencí. V 11 utkáních play off jednou skóroval.

Reklama

Související témata: