Hlavní obsah

Z Detroitu mě nikdo nevyhání, tvrdí Hašek

Zraněná třísla donutila hokejového brankáře Dominika Haška předčasně ukončit sezónu. Následné reakce ze strany fanoušků, médií i vedení klubu nebyly zrovna příjemné, generální manažer Detroitu dokonce oznámil, že český gólman už v klubu nemá budoucnost. Hašek ale tvrdí, že byla jeho vyjádření zkreslená a hodlá se připravovat na další sezónu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominika Haška zklamaly reakce okolí

Článek

"Vyptával jsem se různých lidí a prý ta jeho formulace byla trošku jiná, než jak ji média prezentovala. Mluvil jsem s ním jen po telefonu, protože byl mimo Detroit, a o mém konci nepadlo ani slovo. Je to složitá věc," řekl v rozhovoru pro list Večerník Praha Hašek, jemuž na konci aktuální sezóny v Detroitu vyprší smlouva.

Český gólman byl poněkud rozčarovaný z reakcí okolí na předčasné ukončení sezony. "Nebylo to dvakrát příjemné, jsem trošku zklamaný. Přesto jsem stoprocentně přesvědčen o tom, že jsem udělal to nejlepší, co jsem v zájmu mužstva udělat mohl. Vím, že některé lidi to bolí, očekávání byla obrovská, do toho všechny ty problémy se třemi brankáři v týmu," komentoval reakce v zámoří Hašek.

V současné době má Hašek od lékařů naordinovaný klid. "Při mém posledním tréninku jsem si tříslo definitivně utrhl. Ale je to lepší, než kdyby bylo jenom natržené. Léčení sice potrvá déle, jenže tříslo se mi líp zahojí. Mám s tím své zkušenosti z minulosti, kdy jsem si utrhl druhé tříslo a ono je teď silnější," popsal svůj zdravotní stav olympijský vítěz z Nagana.

Brankář je přesvědčen, že v návratu na led mu nezabrání ani hrozící stávka v NHL, k níž může v příští sezóně dojít. "Myslím si, že žádná stávka nakonec nebude. Mluví se o ní totiž s takovou samozřejmostí, že právě proto se podle mne budou všechny strany ze všech sil snažit o to, aby se dohodly," dodal v rozhovoru pro český deník Hašek.

Reklama

Související témata: