Hlavní obsah

Bondra v Ottawě: Byl to pro mne šok

OTTAWA

Washington Capitals potvrdili svá slova o úsporných opatřeních v týmu a po Jaromíru Jágrovi se zbavili další velké hvězdy klubu. Ve středu večer vyměnili slovenského kanonýra Petera Bondru do Ottawy za nadějného centra Brookse Laiche a právo výběru ve druhém kole draftu v příštím roce.

Článek

Majitel hokejového klubu Washington Capitals už před pár týdny rozhlašoval, že sázka na velké hvězdy v hlavním městě Spojených států nevyšla, a že nyní  je třeba vydat se jinou cestou. A to především zavést úsporná opatření a pokusit se postupně vybudovat úplně nový tým.

Prvním na odstřel se pochopitelně stal Jaromír Jágr, jenž klubovou pokladnu zatěžoval 11 milióny ročně. Po dlouhých jednáních byla česká hvězda vyměněna k bohatým New York Rangers. Pak se začalo mluvit o dalších, padala především jména brankáře Olafa Kölziga a dalšího českého forvarda Roberta Langa. Možnosti o odchodu nejlepšího střelce v historii klubu Petera Bondry se objevovaly jen sporadicky.

Ottawa ještě zesílila

Bondra hrál ve Washingtonu od svého vstupu do NHL, v klubu strávil 14 let a byl už doslova ikonou Capitals. Přestože patřil s výdělkem 4,5 miliónu dolarů k nejlépe placeným hráčům klubu, jeho odchod byl přece jen překvapením. A to i pro samotnéhoBondru.

"Navzdory všem dohadům jsem doufal, že se to nestane. Byl jsem tím doslova šokovaný a zklamaný," uvedl v první reakci. "Ale takový už je život hokejisty, beru to tak, že jdu nyní do úspěšného týmu, a pokusím se Ottawě odvést dobré služby. Přesto jsem stále dost rozčarovaný," neutajil 36letý Bondra smutek ve svém nitru.

.:ANKETA:
Kdo je ve Washingtonu dalším na řadě? Hlasujte na konci článku

To generální manažer Ottawy John Muckler si nadšením mne ruce a věří, že Bondra bude silnou zbraní hlavně pro přesilové hry. Nasadit jej hodlá už v dnešním utkání proti Atlantě. "Takovýhle trejd, to je věc, po které člověk prahne léta. Peter je světová extratřída, hráč, který z našeho klubu udělá ještě famóznější mužstvo. S ním se šance získat Stanley Cup zase o něco přiblížila," uzavřel Muckler.

Reklama

Související témata: