Hlavní obsah

Rangers nejztrátovějším podnikem, soudí v New Yorku

NEW YORK

Pomalu to začíná být obehraná písnička. Hokejisté NY Rangers se zřejmě ani posedmé v řadě neprobojují do play-off NHL, generální manažer a trenér Glen Sather ale zůstává klidný. A to i přesto, že se do šéfa klubu, který na platy hráčů rozhazuje zdaleka nejvíc ze všech, obouvají jak fanoušci, tak novináři. Naposledy si přisadil list New York Times.

Článek

"Rangers potřebují změnu režimu," hlásá titulek komentáře listu The New York Times. Jeho autor Dave Anderson v úvodu uštěpačně poznamenal, že sedm let je jen chvilka ve srovnání se čtyřiapadesáti lety čekání na zisk Stanleyova poháru.

"Ale pokud budou potřebovat dalších 54 let, jako že mohou, snad si kolem roku 2048 konečně majitel James L. Dolan všimne, že pod Glenem Satherem jako generálním manažerem a koučem je všechno jen horší, ne lepší. Že je konečně čas na změnu," píše newyorský list.

Problém je ale v tom, že Dolanovi se žádné změny dělat nechce. "Jen si vzpomeňte, jak dlouho trvalo, než se něco změnilo u Knicks," uvedl komentátor jako příklad basketbalový klub, který vlastní rovněž Dolan.

Klesli ještě hlouběji než loni

S výdaji 90 miliónů dolarů na hráčské platy jsou Rangers široko daleko nejprodělečnějším podnikem, a to obecně ve sportu, nejen v hokeji, tvrdí New York Times a dodává: "To platilo už loni a letos Rangers klesli ještě hlouběji."

Z uplynulých sedmnácti zápasů prohrál newyorský klub, který v lednu získal i Jaromíra Jágra, třináctkrát, naposledy v pondělí s Montrealem. Na postup do play-off ztrácí ve Východní konferenci třináct bodů a celkově mu v lize patří mezi třiceti kluby až pětadvacáté místo.

Podle New York Times je problém v tom, že si Sather poskládal mužstvo ze samých individualit. "Rangers momentálně nejsou týmem v pravém smyslu slova. Je to spíš skupinka kluků, kteří se prohánějí po ledě v dresech stejné barvy. Častěji než jindy pak po ledě jen tak krouží odnikud nikam."

Reklama