Hlavní obsah

Lindros zahájí rehabilitaci po otřesu mozku

NEW YORK

Útočník New Yorku Rangers Eric Lindros může podle lékařů začít po otřesu mozku s rehabilitací. Kanadský hokejista, který utrpěl na konci ledna už osmý otřes v kariéře, začne pod dohleden neurologických specialistů s lehkým cvičením. Někteří odborníci však olympijskému vítězovi ze Salt Lake City doporučují neriskovat a raději skončit s hokejem.

Foto: The Cincinneti Enquierer

Kanadský hokejista Eric Lindros zůstává i po neúspěšné sezóně v týmu New York Rangers.

Článek

"Eric dělá slušné pokroky a jeho současný zdravotní stav je povzbuzující," pochvalovala si Lindrosovo zotavování neuroložka Karen Johnstonová, která nevyloučila hráčův návrat k hokeji.

Lindros, jenž už několik týdnů odpočívá u rodičů v Ontariu, se chce vrátit. "Jakmile mi dá souhlas, sednu na první letadlo," řekl Lindros listu New York Post v pondělí. "Nechám to na výsledcích vyšetření. Ale na základě toho, jak se poslední týden cítím, jsem optimista," dodal hráč.

Pokud vše půjde nad očekávání dobře, mohl by se Lindros vrátit do sestavy koncem příštího týdne. "Ale raději nechci předbíhat. Půjdu krok za krokem," řekl. Komentátor Postu ovšem naznačuje, že Rangers útočníka stáhnou z listiny zraněných ještě před uzávěrkou přestupového období 9. března. Pro play-off by prý o Lindrose mohl mít zájem Detroit.

Pokračování v kariéře může být nebezpečné

Doktor Thomas Pashby, jenž prosadil povinné užívání obličejových krytů v nižších soutěžích, by byl raději, kdyby Lindros pověsil brusle na hřebík. "Kdybych byl jeho dědečkem, řeknu mu: chlapče, najdi si raději něco jiného jako tvůj bratr Brett," připomněl rodinný přítel osud Erikova mladšího sourozence, který po sérii otřesů mozku ukončil v roce 1996 v New Yorku Islanders kariéru.

Eric Lindros utrpěl šest ze svých osmi otřesů v posledních čtyřech letech a podle Pashbyho roste riziko při každém dalším nárazu. "Po každém otřesu mozku se snižuje síla, která je potřeba ke způsobení dalšího otřesu. Nakonec vám k tomu stačí obyčejná rána," varuje Pashby.

Reklama