Hlavní obsah

Jágr a spol. mají nového kouče

NEW YORK

Hokejisty New Yorku Rangers již nepovede Glen Sather, který se v úterý vzdal funkce trenéra. I nadále však bude působit v roli prezidenta a generálního manažera týmu. Sathera nahradí u kormidla jeho asistent Tom Renney, který v polovině 90. let koučoval Vancouver. Bohatí Jezdci nejspíš ani letos nepostoupí do bojů o Stanley Cup, již posedmé v řadě.

Článek

Sather původně hodlal ve funkci setrvat až do konce sezóny, navzdory nevoli fanoušků. Po úterní schůzce s majitelem klubu ale změnil názor.

Do konce základní části NHL zbývá dvacet utkání a Rangers, kteří se pyšní mnoha slavnými jmény v sestavě včetně českého útočníka Jaromíra Jágra, zřejmě opět selžou ve své snaze probít se do play-off.

Jezdci ztrácejí na městské rivaly Islanders, kterým patří poslední postupové místo ve Východní konferenci, čtrnáct bodů. To příznivci klubu, kteří jsou známi jako velmi náročné publikum, v posledních zápasech pravidelně oceňovali pokřikem: "Sather ven!"

Renney se stal 32. koučem v historii klubu a již čtvrtým za Satherova čtyřletého úřadování. Předtím se ve funkci vystřídali Ron Low a Bryan Trottier. Včetně Colina Campbella a Johna Mucklera bylo v sedle Jezdců již šest trenérů od sezóny 1996/97, kdy naposledy nahlédli do play-off.

Reklama

Související témata: