Hlavní obsah

Havlát si v NHL dělá nepřátele

PHILADELPHIA

Špatné zvěsti kolují v současnosti v zámoří o českém hokejistovi Martinu Havlátovi. Mladý útočník Ottawy se v posledních zápasech NHL několikrát provinil proti pravidlům, a některým soupeřům už dochází trpělivost. Ve čtvrtečním utkání proti Philadelphii Havlát zranil hokejkou v obličeji Marka Recchiho, a z tábora Flyers zní rozhořčené reakce.

Článek

"Havlát je bezohledný hráč a to se mu vymstí. Jednoho dne hrubě narazí," vzkázal po zápase českému útočníkovi trenér Philadelphie Ken Hitchcock. Havlát se na začátku třetí třetiny utkání s hokejkou v obou rukách ohnal po Recchim takovým způsobem, že hvězdě Flyers museli lékaři sešít tržnou ránu nad horním rtem.

Recchi, který sám není žádný svatoušek, řekl, že se s podobným zákrokem nepotkal za celou svou šestnáctiletou kariéru v NHL. "Stalo se mi mockrát, že mě soupeři sekali po rukách a po nohách, ale nikdy mi nikdo nemířil hokejkou po hlavě," rozčiloval se Recchi. "Jen doufám, že na sebe Havlát bude dávat dobrý pozor, protože jednou si takovéhle výstřelky někdo nemusí nechat líbit," vzkázal.

Havlát dostal ihned po zákroku trest do konce zápasu a případem se zřejmě bude zabývat i vedení NHL. Verdiktem může být distanc na několik zápasů. To by se ostatně 22letému útočníkovi v letošní sezóně nestalo poprvé.

Už v lednu byl suspendován na dva zápasy za kopnutí obránce Pittsburghu Erica Cairnse. "Nebyla to zrovna správná reakce," omlouval svůj poslední zkrat Havlát. "Na to, co jsem udělal, nejsem zrovna pyšný. Stalo se to v zápalu boje o puk, rozhodně jsem nechtěl Recchiho trefit do obličeje," snažil se o vysvětlení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články