Hlavní obsah

Washington vyměnil Langa do Detroitu

WASHINGTON

Po Jaromíru Jágrovi a Peteru Bondrovi se hokejový klub Washington Capitals zbavil dalšího útočného esa, jež příliš tíží klubovou pokladnu. Do Detroitu vyměnil českého centra Roberta Langa. Capitals za současného lídra bodování celé NHL získali dalšího českého útočníka Tomáše Fleischmanna a výběry draftu pro roky 2005 a 2006.

Článek

"Robert byl poslední dvě sezóny obrovským přínosem pro náš klub, a nemohli jsme od něj chtít víc," skládal poklony českému útočníkovi generální manažer Washingtonu George McPhee.

"Chceme mu teď dát šanci získat Stanley Cup, náš klub nyní myslí především na budoucnost. Proto vítáme příležitost získat talentovaného hráče a dva užitečné výběry v draftech," poznamenal McPhee k příchodu Fleischmanna.

Robert Lang přišel do Washingtonu v červenci 2002, kdy s týmem smlouvu na pět let za 25 miliónů dolarů. V letošní sezóně zatím nasbíral 74 kanadských bodů za 29 branek a 45 přihrávek a svádí boj o titul nejproduktivnějšího hráče NHL s Martinem St. Louisem z Tampy, jenž má stejný počet bodů.

Angažmá v Detroitu bude pro 33letého Langa pátým působištěm během jeho kariéry v NHL. Do soutěže vkročil v sezóně 1992/93 jako hráč Los Angeles, kde setrval čtyři roky. Pak oblékal dresy Bostonu a Pittsburghu, než se před dvěma lety upsal Washingtonu. Nyní jej čeká kariéra v jednom z nejslavnějších klubů celé soutěže.

Devatenáctiletý Tomáš Fleischmann reprezentoval Českou republiku na posledním mistrovství světa do 20 let a zatím druhým rokem sbírá zkušenosti v celku Moose Jaw Warriors v juniorské WHL. V letošním ročníku nastoupil k 53 utkáním, ve kterých nasbíral celkem 69 bodů za 28 branek a 41 přihrávek.

Fleischmanna získal Detroit ve druhém kole draftu roku 2002 jako 63. hráče celkově. V obrovské konkurenci Red Wings zatím příležitost nedostal a na start v NHL tak stále čeká. Loňskou sezónu strávil stejně jako letos v Moose Jaw, kde byl se 71 body druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Reklama

Související témata: