Hlavní obsah

Lang? Skvělé pro Red Wings, zlé pro NHL, píší v Detroitu

DETROIT

"Skvělý tým bude ještě lepší," radoval se z příchodu hokejového útočníka Roberta Langa z Washingtonu do Detroitu komentátor listu Detroit News Jerry Green. Zároveň ale poznamenal, že pro slavnou NHL, souženou ekonomickými problémy, to není krok správným směrem. "Fantastické pro Red Wings, hrozivé pro NHL," napsal doslova.

Foto: DPA/EPA

Tažení Detroitu za Stanley Cupem má napomoci další hvězdná posila - český útočník Robert Lang.

Článek

Každým rokem vylepšují Rudá křídla svou soupisku. Přicházejí vynikající hráči, zmiňme jen obránce Chrise Cheliose či Deriana Hatchera, kanonýra Bretta Hulla nebo gólmana Dominika Haška. Detroit prostě vyzobává rozinky z nabídky hráčů a prakticky každá volba generálního manažera Kena Hollanda je trefou do černého.

Jenže jakkoliv jsou Langův i trejdy dalších hvězd přínosné pro týmy, které aspirují na zisk Stanleyova poháru, pro ligu to podle Greena nevěstí nic dobrého. Roztáčejí totiž kolotoč dalších obchodů. Na posílení svých rivalů musí reagovat i další celky.

Například Colorado, podotýká komentátor, aby posílilo, zkusí 'vyrabovat' některý ze slabších klubů. A obětí možná budou znovu washingtonští Capitals.

Výprodej ještě nekončí

Ti již letos přišli o celou řadu tahounů. Do Ottawy odešla dlouholetá opora týmu Peter Bondra. V Kanadě touží po nejcennější klubové hokejové trofeji a přizpůsobují tomu vše. Bondra byl přitom nejlepší střelec v klubové historii Caps, ale tyhle počty ve finanční tísni většinou nehrají roli. Stejný tým se předtím zbavil i vynikajícího Jaromíra Jágra, připomíná Green. Ten ze stejného důvodu posílil Jezdce z New Yorku.

Ale výprodej ještě zdaleka nemusí končit. Vždyť klub z Washingtonu má stále koho nabídnout. Například brankáře Olafa Kölziga či obránce Sergeje Gončara...

Generální manažeři bohatých klubů většinou nemohou jinak. Jsou najímáni movitými majiteli a musejí vytvářet - šampióny, poznamenává komentátor Detroit News. Mají prostředky a proto nakupují.

Bettman jako pštros

Hanbit by se podle něj měli spíše šéfové soutěže. Úpadek je velmi rychlý. Ještě před dvěma lety lákali Capitals Langa na 25 miliónový kontrakt, nyní už si nemohli dovolit mu jeho pět miliónů ročně platit.

"Komisionář Gary Bettman se však chová jako pštros, zatímco soutěž, kterou má vést, je v nebezpečí," rozčílil se v závěru komentáře Green.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články