Hlavní obsah

Po týdnu doma se Hašek vrací do Detroitu

PRAHA/PARDUBICE

Dominik Hašek využil situace, kdy jeho zaměstnavatel, hokejový klub Detroit Red Wings, odjel k sérii zápasů do Kanady, a odskočil si na týden do rodných Pardubic. Zde trávil český brankář volné chvíle převážně s rodinou, ale udělal si čas i na návštěvu lékaře. S fyzioterapeutem Pavlem Kolářem řešil stav poraněného třísla, které jej vyřadilo z bojů NHL.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dominik Hašek

Článek

"Pracovali jsme spolu na plánu, jak by se to mělo hojit. Utrhl jsem si dvacet až třicet procent přitahovače a řešili jsme, zda nebude lepší, aby mi ještě dalších třicet procent uřízl. Vím, že pro laiky to zní trochu drasticky, ale kdysi jsem si druhé tříslo utrhl z osmdesáti procent a dnes je daleko silnější. Nakonec jsme se rozhodli, že to necháme být," přiblížil Hašek schůzku s Kolářem.

Víc věcí už 39letý český gólman při návštěvě v Čechách nestihl. "Jen jsem v televizi zhlédl zápas fotbalistů Sparty v Lize mistrů proti AC Milán a byl si prohlédnout novou kolekci Dominátora," popsal Hašek svůj program. Nyní se už chystá na cestu zpátky za oceán, do Detroitu.

U Red Wings se potká s novým spoluhráčem Robertem Langem, jehož příchod prý Haška docela překvapil. "Nečekal jsem, že u nás ještě k nějakému přestupu dojde, ale Robert bude určitě pro mužstvo přínosem. Ukázal to konečně hned v prvním zápasu," připomněl tři asistence svého krajana v nedělním souboji s Philadelphií, v němž Detroit vyhrál 4:2.

Podle Haška se bude muset Lang smířit s tím, že se v nabitém kádru "Rudých křídel" dostane v průměru na led o tři až pět minut méně než ve Washingtonu. I tak se však zvýšila jeho šance vyhrát trofej Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hráče základní části soutěže.

"Tři přihrávky v každém zápasu asi mít nebude, ale na druhou stranu v Detroitu je kvalitnější mužstvo. Zřejmě se pro něj nejprve bude muset najít to pravé místo, vedle Yzermana to asi nebude hned definitivní, protože máme několik kvalitních praváků, Shanahana, Hulla, Whitneyho," uvedl Hašek v rozhovoru pro Český rozhlas.

Reklama

Související témata: