Hlavní obsah

Z hokejového Washingtonu dále mizí hvězdy

Sergej Gončar se stal už pátou hvězdou hokejového Washingtonu, kterou vedení klubu v letošním roce vyměnilo. Po útočnících Jaromíru Jágrovi, Robertu Langovi, Peteru Bondrovi a Stevu Konowalchukovi se Washington zbavil zkušeného beka. Za Gončara získali Capitals mladého obránce Shaona Morrisonna a práva výběru v 1. a 2. kole letošního draftu.

Foto: ČTK/AP

Hokejový Washington i nadále oslabuje. Tým, který se potácí na dně NHL, pustil obránce Sergeje Gončara.

Článek

"Je to jeden z nejlepších ofenzivních obránců na světě a to je něco, co náš tým k vylepšení kádru potřeboval," pochvaloval si novou akvizici generální manažer Bostonu Mike O'Connell. "Má výborné vedení puku a skvělý přehled o hře. Pro naše přesilové hry bude velkým přínosem," těší se.

Gončarovi ve Washingtonu běžel poslední rok z čtyřleté smlouvy, která mu letos zajišťovala příjem 3,65 milionu dolarů. Devětadvacetiletý hokejista v této sezóně nasbíral 49 bodů za sedm branek a 42 asistencí, což z něho dělá nejproduktivnějšího obránce ligy.

Washington rodáka z Čeljabinsku draftoval v roce 1992 jako 14. v celkovém pořadí. Svůj debut v lize si Gončar odbyl v sezoně 1994-95 a jako nováček si připsal sedm bodů. V dalších dvou sezonách dominoval obráncům Capitals v produktivitě a pomohl klubu získat v roce 1998 Stanleyův pohár. Celkem v NHL za deset let odehrál 654 zápasů, v nichž dal 144 branek a na 272 přihrál.

Morrisonn zaznamenal ve třiceti zápasech této sezóny osm bodů za branku a sedm asistencí.

Reklama

Související témata: