Hlavní obsah

Leonsis lituje peněz vyhozených za hvězdy Washingtonu

WASHINGTON

Velkou chybu udělal Ted Leonsis, když se pokoušel udělat z hokejového Washingtonu nákupem hvězdných hráčů supertým. Majitel klubu nyní uznává, že přítomnost skvělých individualit nezaručuje stejně dobrý výkon týmu. Z Washingtonu v posledních týdnech odešlo osm z deseti nejlépe placených hokejistů.

Článek

Kvůli neúnosné výši kontraktu se Leonsis zbavil Jaromíra Jágra, který přestoupil do New Yorku Rangers. Šanci bojovat o Stanleyův pohár pak po odchodu do Detroitu dostal centr Robert Lang, stejně si může v Ottawě vést šestatřicetiletý slovenský kanonýr Peter Bondra.

Capitals se zbavili také kapitána Steva Konowalchuka, Sergeje Gončara, Michaela Nylandera, Ansona Cartera a Mika Griera.

Velcí hráči jen pro Utkání hvězd

"Jako fanouška by mě to taky nepotěšilo. Fanoušci se totiž zamilovávají do hráčů, nikoliv do týmů. Ale trofeje vyhrávají velké týmy, zatímco velcí hráči se dostávají jen na Utkání hvězd," vysvětloval v rozhovoru pro agenturu Reuters Leonsis, v němž se pokoušel výprodej hvězd obhájit.

Majitel Washingtonu připustil, že nákup velkých hvězd včetně Jágra byl špatným rozhodnutím. "Taky jsem se zamiloval do hráčů. Rozhodli jsme se do nových posil investovat hodně peněz, ale čím více jsme utráceli, tím horší byly naše výsledky," litoval.

Z čela na dno

Před dvěma lety Washington triumfoval v Jihovýchodní divizi, v současné době je na předposledním místě celé Východní konference. To rozhodně neodpovídá plánovaným výdajům na platy hráčů, které byly na začátku této sezóny odhadovány na téměř padesát miliónů dolarů, což byla sedmá nejvyšší částka ze všech týmů NHL.

"Nejhorší bylo, že týmy před námi jako Tampa, Atlanta a Florida měly lepší výsledky, ačkoliv hrály s mladšími hráči a měly mnohem nižší výdaje na mzdy," objasnil Leonsis bezprostřední pohnutky, které ho vedly k prodeji nejdražších hráčů.

Reklama

Související témata: