Hlavní obsah

Haškovo gesto: Zklamal jsem, nechte si tři milióny

DETROIT

Nebývalé gesto udělal brankář Dominik Hašek vůči svému zaměstnavateli, hokejovému klubu z Detroitu. Český gólman, který v únoru kvůli zranění třísel předčasně ukončil sezónu, oznámil manažeru Red Wings Kenu Hollandovi, že se vzdává zbytku svého platu. Hašek odmítl výplatu od 9. ledna letošního roku, přijde zhruba o tři milióny.

Foto: ČTK

Dominik Hašek cítí, že v Detroitu nenaplnil očekávání a vzdal se zbytku svého platu.

Článek

"Cítil, že nenaplnil očekávání, které jsme do něj po jeho návratu do NHL vkládali," řekl generální manažer Detroitu Holland. "Měl hrát a měl hrát na té nejvyšší úrovni, což se nestalo. Proto přišel a oznámil mi, že se vzdává platu do té doby, než bude opět připraven hrát," dodal Holland.

Hašek se slavně vrátil před letošní sezónou mezi tyče v dresu Detroitu po jednoročním odpočinku, comeback snů se však nekonal. Na ledě se objevil jen ve čtrnácti zápasech a prakticky od začátku ligy se potýkal s problémy s třísly, které v únoru vedly k předčasnému konci sezóny.

Devětatřicetiletý gólman, který během bohaté kariéry dvakrát získal Hartovu trofej pro neužitečnějšího hráče NHL a šestkrát Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře soutěže, měl na letošní sezónu smlouvu na šest miliónů dolarů. Do začátku ledna mu byly vyplaceny zhruba tři milióny.

"Snad už je všem jasné, že Dominik se do zámoří nevrátil kvůli penězům. Mohl se klidně potulovat další tři měsíce po Detroitu a brát výplatu, ale neudělal to. To jen ukazuje, že není takový, jakého by ho hodně lidí rádo vidělo," prohlásil Holland.

"Myslím, že je to obdivuhodné gesto, které nemá v profesionálním sportu obdoby," dodal Holland na adresu českého brankáře, jehož další kariéra zatím není zcela jasná. Hašek odchod do důchodu neoznámil, jeho další působení v Detroitu je ale nepravděpodobné.

Reklama

Související témata: