Hlavní obsah

Jágr na MS chce, ale bojí se zranění

NEW YORK

Po úterní porážce od New Jersey mají hokejisté New York Rangers již jen teoretickou šanci postoupit do play-off. Radost z toho mohou mít především čeští fanoušci, kterým se tak zvyšuje šance, že na mistrovství světa v Praze a Ostravě uvidí Jaromíra Jágra. Jeden z nejlepších hokejistů planety svou účast už přislíbil, obává se jen možných zdravotních komplikací.

Článek

Jágr zopakoval, že na své účasti na pražském MS je s reprezentačním trenérem Slavomírem Lenerem předběžně domluven. "Já jsem slíbil, že přijedu, tak pokud budou mít zájem..." vysvětlil pro ČTK.

Po skončení NHL odjede do České republiky, kde by se měl zapojit do přípravy národního týmu. "A uvidím, jestli na to budu mít," dodal. Trochu se totiž obává zdravotních potíží.

"Jsem nějak choulostivý na natažení svalů, to jsem neměl nikdy předtím, ale snad to bude dobré," prohlásil Jágr. "Nevím, z jakého důvodu se to stalo. Pořád to mám, bojím se udělat nějaký pohyb, abych si nic neudělal. No uvidíme," pokrčil rameny. Jágr měl před časem problémy s namoženými třísly a lékaři zjistili, že mohly vzniknout přechozením některé ze zánětlivých chorob.

S Langem asi počítat nemůže

Otázku svých spoluhráčů v útočné řadě národního týmu přenechává Jágr trenérům. "Tohle já vůbec nevím, od toho jsou trenéři. Důvěřuju jim a oni vědí, jakým způsobem hraju a jaký centr by mi vyhovoval," uvedl.

Jak ale hned dodal, určitě nejlepší by byl jeho bývalý spoluhráč z Washingtonu Robert Lang. Toho však klub vyměnil do Detroitu, který zřejmě do play off postoupí, a česká reprezentace se tak nejspíš bude muset obejít bez něho.

Tlaku se nebojí

Hra na domácím ledě v Praze bude podle Jágra pro české mužstvo na jedné stranu výhodou, ale na druhé i určitým handicapem kvůli tlaku publika. "To si člověk nevybere. Nikdo nemůže v životě ani ve sportu nic zaručit," dodal k možným reakcím fanoušků, toužících po vítězství národních barev na domácí půdě. Získat titul mistrů světa na vlastním ledě se naposledy povedlo hráčům SSSR v roce 1986.

"Já už jsem těchhle věcí vyzkoušel na sobě spoustu během své kariéry, takže tohle mě moc nepřekvapí," uvedl Jágr k možné negativní reakci publika, pokud se českému týmu nebude dařit a vina padne na hlavy hvězd z NHL. Zlostný pískot českých tribun už zažil před osmi lety při nepovedeném Světovém poháru a dodnes si na něj dobře vzpomíná.

Reklama