Hlavní obsah

Čechmánek je v pořádku a vrací se na led

LOS ANGELES

Po měsíční pauze způsobené zraněním třísel je hokejový gólman Los Angeles Roman Čechmánek připraven vrátit se do brankoviště Králů. Jednička Kings chyběla ve dvanácti utkáních a tým z Kalifornie v tabulce Západní konference NHL opustil osmičku postupující do play-off a je devátý. Do konce základní části soutěže chybí deset utkání.

Foto: archiv

Roman Čechmánek se cítí mnohem lépe a brzy se vrátí mezi zámořské mantinely.

Článek

Čechmánek se v posledních deseti dnech už připravoval s týmem a podle svých slov je připraven znovu naskočit do hry. "Cítím se dobře," potvrdil. "Hodně jsem v posledních dnech trénoval a cítím se o sto procent lépe než před týdnem. Nic mě nebolí a jsem připraven nastoupit," dodal Čechmánek pro deník Los Angeles Times.

Kouč Andy Murray zvažuje jeho nasazení již pro dnešní důležitý souboj proti San Jose, zcela rozhodnut však ještě není. "Ještě zvažujeme, jestli bude dnes dvojkou, nebo bude chytat," řekl Murray před duelem se San Jose. Jestli by Čechmánek zůstal jen na lavičce, jedničkou by byl Francouz Cristobal Huet. Milan Hnilička, jehož Kings nedávno povolali z farmy, si ještě nezachytal.

Deset zápasů před koncem základní části ztrácejí Kings jediný bod na osmou postupovou pozici do play-off, kterou v současné době drží Nashville. V případě, že se Los Angeles do bojů o Stanleyův pohár neprosadí, patří Čechmánek mezi hlavní kandidáty startu na mistrovství světa v Praze a v Ostravě.

Reklama

Související témata: