Hlavní obsah

Jágr: Rangers nejsou sehraní

WASHINGTON

V šatně hokejistů New York Rangers bylo po zápase ve Washingtonu ticho jako v hrobě. Otevřenými dveřmi bylo jen vidět, jak hráči vztekle odhazují výstroj. Sen o účasti v play-off se jim rozplynul už dřív a tým Jaromíra Jágra prohrál s nedávnými spoluhráči z Capitals v prodloužení, i když vedl o dva góly.

Článek

"Očekávání byla velká a je škoda, že se Rangers nedostali do play-off už sedm let za sebou, což je pro hokej špatné. Snad příště," řekl na otázku deníku Právo Jágr, který padl do nemilosti washingtonských fanoušků a ti hvízdali, kdykoli se dostal k puku. Kromě jediného okamžiku - to když dvě minuty před uplynutím základní hrací doby střelou do pravého horního růžku vyrovnal na 3:3.

Po utkání šel Jágr trénovat na rotoped. "Jindy to nejde. Hrajeme tři zápasy ve čtyřech dnech a zítra bych neměl čas na regeneraci," vysvětlil. Problém mužstva, k němuž přešel v lednu, vidí v nesehranosti. "Vyměněno bylo 11 hráčů a trenéři nasadili čtyři pětky, aby si ověřili mladé hráče," připomněl.

Doma se dá do pořádku

O účasti na mistrovství světa v Praze a Ostravě Jágr podle vlastních slov ještě příliš nepřemýšlí, protože je placeným hráčem Rangers a musí za ně důstojně odehrát zbytek sezóny. Zdravotně se však cítí dobře. Jisté problémy s třísly, na které si stěžoval, ale přetrvávají.

.:ANKETA:
Bude Jágr platnou posilou na MS? Hlasujte na konci článku

"Byl tady doktor Kolář a snažili jsme se na něco přijít, ale od té doby se nic nezlepšilo, ani nezhoršilo, takže uvidíme," popsal situaci. "Až se vrátím do Čech, tak budu mít tři neděle na to, abych se dal do pořádku." V New Yorku zatím stále bydlí v hotelu. "Čtrnáct dní to tam ještě vydržím. Příští sezónu si pronajmu nebo koupím dům."

Reklama