Hlavní obsah

Moore si po Bertuzziho útoku už možná nikdy nezahraje

DENVER

Hokejista Colorada Steve Moore, jehož v utkání s Vancouverem brutálně napadl a zranil protihráč Todd Bertuzzi, si v pondělí vyslechl od lékařů dvě zprávy. První byla dobrá, již v úterý by měl být propuštěn z nemocnice. Ta druhá již tak příznivá nebyla - Moore si možná již nikdy nezahraje hokej...

Článek

Moore je již relativně v pořádku, je schopen nemocnici opustit po svých. Ale rekonvalescence pětadvacetiletého forvarda je teprve na začátku a lékaři naznačují, že bude velmi dlouhá a prognóza je nejistá.

"Steve dělá pokroky, ale nemůžeme přesně určit, kdy bude zcela v pořádku," řekl klubový lékař Avalanche Andrew Parker. "Již může chodit bez pomoci, ale musí stále mít speciální límec."

Očekává se, že léčba zlomenin by mohla být u konce během dvou až tří měsíců. Teprve potom, pokud navíc nebude pociťovat následky otřesu mozku, může Moore začít s rehabilitací.

Útočník byl zraněn 8. března, kdy jej na ledě napadl Bertuzzi. Hráč Vancouveru způsobil Moorovi zlomeniny krčních obratlů a otřes mozku. Bertuzzi byl pak vedením NHL suspendován do konce sezóny, nezahraje si ani v play-off. Na začátku příští sezóny si bude muset zažádat o povolení hrát u disciplinární komise zámořské soutěže. Navíc čelí vyšetřování a vancouverská policie zvažuje, zda ho obviní z trestného činu.

Reklama