Hlavní obsah

Jágr nedohrál, Messier se loučil

NEW YORK

Jaromíra Jágra zřejmě znovu sužují zdravotní problémy. Útočník, jenž by měl být hvězdou českého výběru na domácím mistrovství světa v Praze a Ostravě nedohrál čtvrteční utkání s Buffalem. Jágr odstoupil ze hry v průběhu druhé třetiny kvůli bolestem v pravém kyčelním kloubu. Další podrobnosti zatím nejsou známy.

Článek

Po odstoupení Jágra se tak pozornost fanoušků v Madison Square Garden upřela na Marka Messiera. Třiačtyřicetiletý veterán totiž nedávno naznačil, že hraje svou poslední sezónu v NHL a tak není vyloučeno, že jej fanoušci Rangers viděli na domácím ledě naposledy.

"Pokud je teď čas skončit, myslím, že mohu odejít s dobrým pocitem, že jsem pro tuhle hru za těch 25 let něco udělal," řekl Messier neurčitě po zápase s Buffalem, který Rangers prohráli 3:4. Messierovým dobrým zvykem je v osudových chvílích své kariéry vstřelit branku a nezklamal ani tentokrát.

Minutu před koncem první části dorazil do sítě Buffala střelu Jozefa Baleje a Rangers se ujali vedení v zápase. Z výhry se ale nakonec radovalo Buffalo, bojující stále o postup do play-off.

Ani to však dlouholetému kapitánovi Rangers nezabránilo, aby po zápase už bez helmy a rukavic objel na ledě kolečko a zamával zaplněným tribunám. Mezi diváky sedělo snad celé Messierovo příbuzenstvo - rodiče, přítelkyně, dva synové, bratr, sestra, synovci i neteře. Nechyběl ani kamarád a bývalý skvělý brankář Mike Richter, který se s kariérou rozloučil už před sezónou.

Messier během své dlouhé kariéry v NHL oblékal dresy Edmontonu, Rangers a Vancouveru a šestkrát vyhrál Stanleyův pohár. K jeho nejúspěšnějším rokům patří 80. léta strávená v dresu Edmontonu Oilers, kde válel společně s Waynem Gretzkým. S tím zůstali dodnes velkými přáteli, legendární Great One mu ostatně telefonoval ještě před zápasem.

Reklama