Hlavní obsah

O Stanley Cup bude bojovat 26 českých hráčů

PRAHA

Stanley Cup se v letošní sezóně znovu může dostat do českých rukou. Český hokej má mezi šestnácti týmy, které postoupily do play-off, hned 26 zástupců. Ti se představí ve všech zápasech prvního kola, jen v sérii mezi Torontem a Ottawou nastoupí hned sedm hokejistů s českým pasem. Pouze Philadelphia, Dallas a San Jose nemají v kádru žádného českého hráče.

Článek

V kanadské sérii budou barvy Javorových listů hájit Reichel, T. Kaberle a Pilař, proti nimž budou v dresech Ottawy hrát útočníci Havlát, Bonk a Varaďa, do branky by se mohl postavit Prusek. Poslední vzájemný zápas v sobotu vyzněl jednoznačně pro Toronto, které zvítězilo 6:0.

Turek proti Ručinskému

Další kanadskou dvojicí je Calgary, kde působí brankář Turek, a Vancouver, jenž má na soupisce Ručinského a Malíka.

V základní částí byli celkově nejúspěšnější hráči Detroitu, kteří vyhráli Prezidentovu trofej a v prvním kole se utkají s Nashvillem. V sérii by se mělo představit pět českých hráčů, za Detroit hrají Lang a Fischer, v dresu Predátorů by měli nastoupit Židlický, M. Erat a gólman Vokoun.

Philadelphia se chce pomstít New Jersey

Obhájce poháru New Jersey s Eliášem a Hrdinou se ve vyřazovacích bojích utká s Philadelphií. Devils v uplynulých dvou letech svého soupeře vyřadili. "Je na čase, abychom to obrátili a porazili je," tvrdí odhodlaně kouč Philadelphie Ken Hitchcock.

Tampa Bay s Kubinou a Neckářem, jenž je momentálně zraněný, změří síly s týmem New York Islanders, kde působí R. Hamrlík a Martínek. Boston se Šlégrem a Groškem se utká s Bulisovým Montrealem. Čajánkovo St. Louis čekají Žraloci ze San Jose, Hejduk se bude s Coloradem snažit přejít přes Dallas.

ČEŠI V BOJI O STANLEY CUP
DETROIT - NASHVILLE
Lang, Fischer - Vokoun, Židlický, Erat
SAN JOSE - ST. LOUIS
nikdo - Čajánek
VANCOUVER - CALGARY
Malík, Ručinský - Turek
COLORADO - DALLAS
Hejduk - nikdo
TAMPA BAY - N.Y.ISLANDERS
Kubina, Neckář - Hamrlík, Martínek
BOSTON - MONTREAL
Šlégr, Grošek - Bulis
PHILADELPHIA - NEW JERSEY
nikdo - Eliáš, Hrdina
TORONTO - OTTAWA
T. Kaberle, Pilař, Reichel - Prusek, Bonk, Havlát, Varaďa

Reklama