Hlavní obsah

Střelci Detroitu nenašli recept na Vokouna

NEW YORK

Stejně jako v nedělním třetím zápase prvního kola play-off NHL, i v úterý si brankář Nashvillu Tomáš Vokoun připsal proti Detroitu 41 úspěšných zákroků s jediným rozdílem: tentokrát za svá záda nepustil jedinou střelu hráčů Red Wings. Predátoři tak díky českému gólmanovi vyhráli 3:0 a srovnali stav série na 2:2.

Článek

"Byla to naprostá paráda," kroutil nevěřícně hlavou po utkání Vokoun. "Momentálně asi nemůžu být šťastnější. Jen si představuji, jaké by to bylo vychytat čisté konto v sedmém zápase série a postoupit do dalších bojů o Stanley Cup. To bych si teprve užíval," dodal český reprezentant, který v úterý vychytal svůj první shutout v play-off.

Celkově Vokoun uchránil čisté konto potřinácté v kariéře a hráči Detroitu se po přesunu série do Nashvillu nestačí divit: ve dvou utkáních na gólmana Predátorů vyslali 83 střel, jen jediná ale našla cestu za Vokounova záda.

Přitom se Detroit může pyšnit letošní Prezidentskou trofejí pro nejlepší celek základní části ligy. "Občas mám pocit, že Tomáš má v brance strčené nějaké plexisklo, které odráží puky," žertoval po utkání Vokounův spoluhráč Steve Sullivan, střelec první branky Nashvillu.

Euforie v Nashvillu po prvním postupu do play-off v šestileté historii klubu tak pokračuje. Série se nyní přesouvá do Detroitu, po čtvrtečním pátém utkání se Predátoři představí znovu na vlastním ledě v sobotu.

Vyrovnalo i Calgary

Své první čisté konto v play-off vychytal i brankář Calgary Miikka Kiprusoff v kanadském derby s Vancouverem. Plameny přehrály Canucks na svém ledě 4:0 a stejně jako Nashville srovnaly stav série na 2:2.

Calgary dokázalo vyhrát doma nad Vancouverem poprvé z jedenácti zápasů. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž se domácí nejprve ujali hned v první minutě hry vedení a v závěru pak v rozmezí půl minuty přidali další dvě branky. Série se nyní stěhuje opět do Vancouveru.

Boston a San Jose krok od druhého kola

Již jen poslední krok dělí od druhého kola play-off hokejisty Bostonu a San Jose. Bruins na ledě Montrealu dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání a nakonec ve druhém prodloužení rozhodli o vítězství 4:3. Druhou branku Bostonu, který vede v sérii 3:1, vstřelil Jiří Šlégr, Jan Bulis si připsal jednu asistenci.

Stejným výsledkem skončil i zápas St. Louis se San Jose s tím rozdílem, že hostující Žraloci měli utkání od začátku ve svých rukou a Bluesmani jen dotahovali. V dresu St. Louis byl vidět Petr Čajánek, který v 56. minutě připravil třetí branku domácích pro Douga Weighta, San Jose si už ale výsledek pohlídalo.

Východní konference
Montreal - Boston 3:4 pp (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Branky: 5. a 22. Ribeiro, 20. Kovaljov (Bulis) - 17. Nylander, 32. Šlégr, 60. Knuble, 90. G. Murray. Zásahy brankářů: Theodore 44/40 - Raycroft 45/42.
Stav série: 1:3
Západní konference:
Nashville - Detroit 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 11. Sullivan, 35. Országh, 43. G. Johnson. Zásahy brankářů: Vokoun 41/41 - Joseph 9/9, Legace 11/8.
Stav série 2:2
St. Louis - San Jose 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Branky: 12. Danton, 41. Demitra, 56. Weight (Čajánek) - 7. a 24. Thornton, 31. a 52. Koroljuk. Zásahy brankářů: Osgood 24/20 - Nabokov 25/22.
Stav série: 1:3
Calgary - Vancouver 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky: 21. Yelle, 37. Clark, 37. Donovan, 59. Iginla. Zásahy brankářů: Kiprusoff 20/20 - Hedberg 31/28.
Stav série: 2:2

Reklama

Související témata: