Hlavní obsah

Pro Čajánka sezóna skončila, je volný pro MS

PRAHA

Hokejisté St. Louis jsou prvními z účastníků vyřazovacích bojů NHL, kterým už sezóna skončila. V pátém utkání série se San Jose prohráli 1:3 a celkově na zápasy 1:4. Rychlý konec série je dobrou zprávou pro trenéra českého národního týmu Slavomíra Lenera, který by do týmu pro MS mohl zařadit útočníka Petra Čajánka.

Foto: ČTK

Petr Čajánek (vzadu) oslavuje s Brycem Salvadorem svůj druhý gól v brance Vancouveru.

Článek

Lener nikdy veřejně neprohlásil, že by Čajánek byl tím hráčem, na kterého netrpělivě čeká. "Je to výborný hráč, víc k tomu však neřeknu," sdělil jen ve středu. Bezpochyby by však útočník oplývající nezměrnou bojovností a schopností hrát na jakémkoliv postu, byl vítanou posilou. Čajánek je typický vůdce a na mistrovství světa startoval už v letech 2000, 2001 a 2002.

.:ANKETA:
Vezme Lener Čajánka na MS? Hlasujte na konci článku

Mistr světa z Petrohradu má za sebou celkem vydařenou sezónu v zámoří. V sedmdesáti zápasech základní části nasbíral 26 bodů za dvanáct branek a čtrnáct asistencí. V play-off pak během pěti zápasů dvakrát přihrál na gól. Ve vyřazovací části patřil k nejvytíženějším hráčům týmu a velmi často byl posílán na důležitá vhazování.

Reklama