Hlavní obsah

Eliáš dal před MS přednost zdraví

Hokejový útočník Patrik Eliáš neposílí ze zdravotních důvodů českou reprezentaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Eliášův agent Martin Stloukal ČTK řekl, že hvězdu New Jersey Devils čeká v nejbližších dnech drobný chirurgický zákrok v oblasti tlustého střeva.

Článek

"Patrik chtěl do Prahy přiletět a na šampionátu hrát, ale kvůli tomuto zranění nemůže. Dnes dlouho seděl u generálního manažera Devils Lamoriella a nakonec se dohodli, že bude lepší, když se podrobí operaci," uvedl Stloukal, aniž by upřesnil charakter problémů.

Eliáš již o svých potížích informoval i reprezentačního trenéra Slavomíra Lenera. "Tyto problémy má již od listopadu a od ledna hraje pod práškama," prozradil Stloukal. I přesto se osmadvacetiletý hráč stal nejproduktivnějším Čechem v letošní NHL. Rodák z Třebíče nasbíral v základní části 81 bodů za 38 branek a 43 asistencí a skončil v produktivitě soutěže na šestém místě.

Zdraví má přednost

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru již absolvoval všechna potřebná vyšetření a brzy by měl v zámoří absolvovat i operaci. Startu na mistrovství světa se musel vzdát především proto, že by mu nemusel prospět přesun ze zámoří a s tím spojené změny klimatu a stravy. "Podle doktorů by s tím sice šlo ještě hrát, ale po těchto změnách by se během pěti dnů stal jeho problém akutní a musel by podstoupit operaci tady," dodal Stloukal.

Lener naposledy mluvil s Eliášem dnes večer. "Budeme ho postrádat, je to oslabení, ale zdraví je nejpřednější," řekl reprezentační kouč. Podle něj se elitní útočník na šampionát moc těšil. "Věděl, jaké máme mužstvo, byl informován do podrobností, chtěl nastoupit. Zůstaneme spolu v kontaktu. Na testy půjde ještě jednou. Slíbil, že pokud by se něco radikálně změnilo, okamžitě se ozve," vyslovil naději Lener.

Reklama