Hlavní obsah

Neprůstřelný Chabibulin má další nulu

NEW YORK

Francouzská spojka v Tampě funguje stále velmi dobře. Lightning v prvním utkání druhého kola play-off proti Montrealu táhli rodáci z frankofonního Quebecu Vincent Lecavalier a Martin St.Louis, Blesky i zásluhou jejich šesti bodů zvítězily 4:0. Zářil také brankář Nikolaj Chabibulin, který vychytal v letošním play-off čtvrtou nulu.

Článek

Tentokrát pochytal 21 střel Canadiens. Gólman floridského celku je ve vyřazovací fázi soutěže takřka neprůstřelný. Drží si skvělý průměr 0,66 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má přes 97 procent. "Tohle byla týmová nula. Hráli jsme dobře po celém hřišti a oni se pak přede mnou moc nepředvedli," ocenil Chabibulin obrannou hru vlastního celku, který dovolil Montrealu vystřelit poprvé v deváté minutě.

Nejdůležitějšími hráči domácích Lightning pak byli právě rodáci z Montrealu. Lecavalier vstřelil své první dvě branky ve Stanley Cupu vůbec a u další asistoval. Jeho kolega Martin St. Louis zase 'nabil' ve třech případech na gólové trefy spoluhráčům.

Obdivovali Habs, nyní je porazili

Hokejisté, kteří v dětství obdivovali Habs, se tak přičinili o porážku nejslavnějšího týmu NHL. "Je to krásné, zvlášť když jsme vyhráli první zápas. Vstup do série se nám povedl, ale bylo to teprve první utkání," varoval Lecavalier. "Nezáleží na tom, co jsem udělal já nebo Vinny, důležité je vítězství," doplnil svého spoluhráče z útoku St. Louis, nejproduktivnější hráč základní části.

Tampě nahrál i statický výkon Montrealu, hosté navíc kupili jednu chybu na druhou. Trenér Claude Julien pak po čtvrté brance stáhl z branky Joseho Theodora, který z 28 střel pustil čtyři góly. "Dostaly nás nevynucené chyby," použil tenisovou terminologii kouč hostů. "Šance ke skórování jsme jim sami nabídli, to se v této fázi sezóny nemůže stávat," doplnil.

Habs se však vůbec nedostali do zápasu a prohráli stejně jasně jako v prvním utkání předchozí série s Bostonem. "V Bostonu jsme také vůbec nic neukázali a podobně se nám vedlo tady," srovnal starty do obou sérií hostující kapitán Saku Koivu. "Porazili jsme se sami. Jinak se na to ani nemůžeme dívat. V příštím zápase musíme být daleko lepší," dodal nejvytěžovanější hráč Montrealu Craig Rivet.

Východní konference
Tampa Bay - Montreal 4:0
Třetiny: 0:0, 2:0, 2:0. Branky: 37. a 44. Lecavalier, 23. Fedotěnko, 48. Afanasenkov. Zásahy brankářů: Chabibulin 21/21 - Theodore 28/24 (od 49. Garon 6/6). Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články