Hlavní obsah

Toronto srovnalo sérii s Philadelphií

NEW YORK

Dvěma brankami přispěl švédský útočník Mats Sundin k pátečnímu vítězství Toronta nad Philadelphií 3:1. Hokejisté Maple Leafs tak stoprocentně využili domácího prostředí, vyhráli dvě utkání v řadě a srovnali stav série semifinále Východní konference na 2:2. Série pokračuje pátým utkáním v neděli ve Philadelphii.

Článek

"Série připomíná tenisový zápas," prohlásil útočník Toronta Darcy Tucker. "Oba týmy si zatím drží servis. Ale já doufám, že se nám podaří zvítězit na jejich ledě. Musíme, jestli chceme postoupit," dodal.

Páteční utkání začala v torontské hale Air Canada Centre lépe Philadelphia, když už v osmé minutě skóroval po chybě Briana McCabeho v rozehrávce Simon Gagne. Flyers otevírali v letošním play-off skóre osmkrát v devíti zápasech. "Byla to velká chyba," přiznal McCabe. "Zvedl jsem hlavu, chtěl jsem přihrát, ale najednou jsem neměl puk. Nechal jsem v tom brankáře Belfoura pěkně vykoupat."

Vyrovnání přišlo těsně před polovinou zápasu - střela Matse Sundina se odrazila od obránce Marcuse Ragnarssona mezi betony gólmana Roberta Escheho. "Náš vyrovnávací gól byl dost šťastný," připustil střelec. "Dnes se pár puků odrazilo lépe pro nás a my jsme toho dokázali využít," dodal Sundin.

Dvě šance - dva góly

Maple Leafs se dostali do vedení díky další špatné rozehrávce Flyers, tentokrát z hole Marka Recchiho. Puk zachytil Gary Roberts a svou druhou asistencí v zápase poslal do úniku Sundina. Ten bekhendem znovu našel mezeru mezi Escheho betony.

"Mats je jejich nejlepší ofenzivní hráč," prohlásil útočník Philadelphie Wayne Primeau. "Vytváří pro ně hodně příležitostí. Má obrovské zrychlení, nesmíte mu dát prostor. Dnes se dostal do dvou šancí a bez váhání je proměnil."

Toronto pojistilo vedení hned v úvodu třetího dějství, kdy McCabeho střelu od modré tečoval nejprve tělem Tucker a pak ještě levou bruslí bránící Kim Johnsson, po jehož teči puk přeletěl přes levé Escheho rameno do sítě. "Dávali góly, které se odrážely od těl hráčů před brankou," řekl Primeau. "Ale my jsme skórovali na domácím ledě podobným způsobem," uznal.

Play-off NHL
semifinále Východní konference
Toronto - Philadelphia 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 14. a 28. Sundin (na první T. Kaberle), 43. Tucker - 8. Gagne. Zásahy brankářů: Belfour 29/28 - Esche 31/28.
Stav série: 2:2 (zápasy 1:3, 1:2, 4:1, 3:1)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články