Hlavní obsah

Finále Západní konference začalo lépe Calgary

SAN JOSE

Přesná střela obránce Steva Montadora rozhodla v prodloužení prvního duelu finále Západní konference o vítězství Calgary na ledě San Jose. Hosté byli v průběhu celého utkání aktivnější, San Jose pořád dotahovalo a nakonec soupeři nabídlo v nastavení chybou při střídání možnost vstřelit vítěznou branku.

Článek

Calgary začalo na ledě soupeře aktivněji a během první třetiny si díky trefám Oliwy a Conroye vypracovalo dvoubrankový náskok. Ten však dokázali domácí v průběhu prostřední části smazat zásluhou Ricciho a Harveyho.

I v závěrečné třetině atraktivního duelu vstřelili nejprve branku hokejisté kanadského celku, na druhou branku Conroye v utkání ale odpověděl tři a půl minuty před koncem Koroljuk.

Soupeři nešetřili silami ani v nastavení, téměř devatenáct minut ale na obou koncích kluziště čarovali brankáři. Až pouhou minutu a sedmnáct sekund před sirénou zamířil přesně Montador, který v základní části odehrál jen 26 zápasů a do základní sestavy Calgary se dostal až  průběhu prvního kola play-off.

San Jose zazmatkovalo při střídání, obrana najednou zívala a najíždějící Jarome Iginla přesně našel Montadora, který nedal Nabokovovi šanci.

"V třetině San Jose byl najednou obrovský prostor, tak jsem se tam vrhnul za Jaromem. Řval jsem na něj jako blázen a málem jsem zlomil hokejku, jak jsem s ní bouchal o led, abych na sebe upozornil. Jarome i v tom rámusu, který domácí fanoušci dělali, prokázal obrovský smysl pro hru, ohlédl se po mně a poslal mi přesnou přihrávku," líčil Montador po utkání, v němž vstřelil svou vůbec první branku v play-off.

Druhé utkání se hraje v úterý opět na ledě San Jose.

San Jose - Calgary 3:4 pp (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 22. Ricci, 40. Harvey, 57. Koroljuk - 20. a 50. Conroy, 10. Oliwa, 79. Montador. Zásahy brankářů: Nabokov 37/33 - Kiprusoff 52/49.
Stav série: 0:1

Reklama

Související témata: