Hlavní obsah

Philadelphia zaskočila Tampu vysokou výhrou

NEW YORK

Po sobotní prohře 1:3 se hokejisté Philadelphie snažili místo úmorného tréninku na slunné Floridě odreagovat sluněním na pláži, a vyplatilo se jim to. Ve druhém utkání finálové série Východní konference NHL porazili Tampu Bay na jejím ledě vysoko 6:2 a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy.

Článek

"Nemusíte se nutně připravovat na ledě, abyste odvedli dobrý výkon. Každý hráč se musí sám postarat o to, aby byl co nejlépe připraven. Trenér Hitchcock ví, co dělá," prohlásil střední útočník Letců Jeremy Roenick.

Trenér Philadelphie Ken Hitchcock to nejspíš skutečně věděl, neboť jeho svěřenci začali druhé utkání série ve velkém stylu. Už ve druhé minutě vedli po gólu Johna LeClaira a o sedm minut později využil přesilovku Mark Recchi. Ve 12. minutě navíc při vlastním oslabení udeřil Sami Kapanen a zvýšil na 3:0.

Philadelphia pokračovala v ofenzivní smršti i po přestávce. Nejprve vyhnala z domácí branky Nikolaje Chabibulina, který inkasoval čtyřikrát z dvanácti střel, a pak navýšila své vedení na 5:0. Ve třetí třetině přidala další gól, než dovolila domácím kosmetickou úpravu výsledku.

"Někdy je dobré prohrát, dostat pořádný výprask," zadoufal po utkání kouč domácích John Tortorella. Jestli porážka jeho týmu opravdu pomohla, se ukáže ve čtvrtek v Philadelphii. "My teď máme svůj osud ve vlastních rukou," prohlásil Tortorellův protějšek Hitchcock. "Když vyhrajeme domácí zápasy, budeme mít k postupu blízko."

Tampa Bay, která ztratila první zápas po osmi výhrách, si však žádné větší potíže nepřipouští. "Vyhráli jsme osmkrát za sebou a dnes večer jsme prohráli," řekl elitní střelec Lightning Martin St.Louis. "Důležitý je stav v sérii a ten je nerozhodný 1:1. Není důvod, abychom byli nějak psychicky nalomeni. Byl to jen jeden zápas."

Tampa Bay - Philadelphia 2:6 (0:3, 0:2, 2:1)
Branky: 51. Fedotěnko, 58. St.Louis - 2. LeClair, 9. Recchi, 12. Kapanen, 27. Malachov, 40. Handzuš, 44. Timander. Zásahy brankářů: Chabibulin 12/8, Grahame (od 26:02) 17/15 - Esche 31/29
Výsledek předcházejícího zápasu: 3:1. Stav série: 1:1.

Reklama