Hlavní obsah

San Jose vyhrálo podruhé v Calgary, série srovnaná

CALGARY

Příliš štěstí zatím nepřineslo domácí prostředí účastníkům finále Západní konference play-off NHL. Hokejisté San Jose v sérii s Calgary nejprve ztratili oba úvodní zápasy na svém ledě, ale naopak dokázali zaskočit soupeře v Saddledomu. V neděli Žraloci přehráli Calgary 4:2 a vyrovnali stav série na 2:2.

Článek

Pátý zápas série je na programu už dnes, to, že hraje San Jose doma, ale hráče z Kalifornie nijak neděsí. "Víme, jak na vlastním ledě zvítězit. Opravdu..." je přesvědčen Mike Rathje, který po bezbrankové první třetině otevřel na začátku druhé části skóre. "Pojedeme domů, pořádně si odpočineme a pak uděláme to samé, co na ledě Flames. Zvítězíme," plánoval Rathje.

Velkou zásluhu na vítězství San Jose, jež o výhře rozhodlo čtyřmi brankami ve druhé třetině, měl opět gólman Jevgenij Nabokov. Proti útočníkům Calgary byl naprosto jistý, nestačil je na bezprostřední dorážku Iginly a střelu Simona při přečíslení dva na jednoho.

"Jsme na koni, to je jasné. Taky ale víme, jak rychle může dostat navrch soupeř," uvažoval Nabokov. "Musíme do dalších zápasů nastoupit maximálně soustředění, nesmíme vypustit jediný okamžik utkání. Pak by mělo jít vše podle plánu," dodal.

V brance Calgary vystřídal ve třetí třetině Miikku Kiprusoffa Roman Turek, který zlikvidoval tři střely hokejistů San Jose.

Play-off NHL, finále Západní konference
Calgary - San Jose 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)
Branky: 28. Iginla, 60. Simon - 23. Rathje, 29. Cheechoo, 31. Damphousse, 39. Marleau. Zásahy brankářů: Kiprusoff 16/12, Turek 3/3 - Nabokov 29/27.
Stav série: 2:2 (zápasy 4:3 pp, 4:1, 0:3, 2:4)

Reklama

Související témata: