Hlavní obsah

Čech: Monaku nebyl nic platný ani Plašil

PRAHA

O senzaci v předposledním kole francouzské ligy se postaralo Rennes s Petrem Čechem v brance. Na trávníku finalisty Ligy mistrů AS Monako vyhrálo 4:1! V dresu domácích nastoupil Jaroslav Plašil až po změně stran, ale debaklu nezabránil. Utkání s překvapivým koncem komentuje brankář Rennes Petr Čech.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

"Odehráli jsme výborný zápas. Do Monaka jsme přijeli s cílem držet co nejdéle míč, nedostat se pod tlak a pokoušet se o brejky. Tohle všechno se nám dokonale dařilo. Už v 9. minutě po jednom brejku otevřel skóre zápasu Frei. Domácí hned po rozehrávce vyrovnali díky Morientesovi. My jsme dál hráli svoji hru, ale skóre se do půle už nezměnilo.

Ve druhém poločase nás brzy dostal Monterrubio z penalty do vedení. Domácí měli převahu, ale my jsme byli efektivnější. Krásný gól vstřelil Källström v 70. minutě a v poslední přidal ještě jeden, který dal výsledku podobu debaklu.

I když to tak možná nevypadá, pořádně jsem si zachytal. V první půli na mne šel sám Morientes, ale včas jsem vyběhl, zmenšil mu úhel a střelu chytil. Minimálně dvě další velké šance jsem řešil po změně stran. V průběhu celého utkání jsem likvidoval spoustu centrů, přihrávek a akcí soupeře v pokutovém území. Mám dobrý pocit.

S Jardou Plašilem jsem mluvil už večer před zápasem, ale i po něm. Byl zklamaný, že nenastoupil od začátku. Jarda nastoupil po půli místo Morientese a byl na trávníku znát. Režíroval hru, vymýšlel akce a pořádně nám zatápěl. O to víc byl zklamaný, protože jeho snaha nepomohla. Hrál však opravdu skvěle.

Rennes má v tabulce klid a v neděli se s ním rozloučím domácím zápase s Montpellierem. Prožil jsem tu dva krásné roky. Do Chelsea se těším, ale zatím na Londýn nemyslím. Ještě nás čeká EURO a to je nejen pro mne pořádné lákadlo. Sezóna byla dobrá, takže by jí slušela hezká tečka v Portugalsku."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články