Hlavní obsah

Hejduk se stará o dvojčata a těší se na Euro

ÚSTÍ NAD LABEM

Stará se o půlroční dvojčata, ale najde si čas i na tenis a golf. A koncem června se chystá jako divák na evropský fotbalový šampionát do Portugalska. Tak po náročné sezóně v zámořské NHL prožívá dovolenou v rodném Ústí nad Labem hokejový útočník Milan Hejduk, opora slavného týmu Colorado Avalanche.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Milan Hejduk.

Článek

"Narozením synů se mi život opravdu hodně změnil. Většinu času trávím s rodinou a přiznám se, že kolem obou dětí je práce pořád dost. Zatím mi to ale nevadí, jsou to příjemné starosti," líčí svoje dosud nepoznané pocity z otcovské role druhý nejproduktivnější český hráč v play-off právě skončeného ročníku Stanleyova poháru.

Oceňuje triumf Tampy

Ačkoliv po svém příletu ze zámoří tráví v Čechách už druhý týden, hokejové dění za mořem, jehož byl až do konce dubna sám významným aktérem, úplně nevypustil z hlavy.

"Sledoval jsem finále mezi Tampou a Calgary. Myslím si, že Tampa triumfovala naprosto zaslouženě. Měla výbornou bilanci v základní části i ve Východní konferenci. I když Florida není vysloveně hokejovou baštou, díky Tampě se tam hokej hodně zvedl. Smekám před tím, co její hráči dokázali. Vyhrát šestnáct zápasů v play-off není vůbec jednoduché," míní Hejduk, který dobře ví, co říká.

Před třemi lety se totiž sám radoval ze zisku Stanley Cupu v barvách Colorada. "Na to se nedá zapomenout. Byl to skvělý zážitek," nezakrývá dojetí na tváři při vzpomínce na jaro roku 2001.

Lístky mu sehnal kamarád Forsberg

Osmadvacetiletý útočník je v těchto dnech k vidění i na ústeckých tenisových kurtech a párkrát si odskočil na golf do Karlových Varů. "Tenis hrajeme společně s Honzou Čalounem, se kterým se vydáme i na evropský fotbalový šampionát. Lístky na semifinále a finále do Lisabonu nám sehnal můj coloradský kamarád Peter Forsberg," vypráví Hejduk.

"Doufám, že čeští reprezentanti budou v té době ještě ve hře. Bylo by krásné, kdyby se dostali do bojů o medaile," přemítá uznávaný hokejista, který nechybí ani v nominaci českého výběru pro blížící se Světový pohár."Nominace trenéra Hlinky mě potěšila a mám z ní radost," svěřuje se Hejduk.

Pardubice? Asi ne

O tom, kde by strávil úvodní část příští sezóny v případě očekávané stávky v NHL, však jasno ještě nemá. "Myslel jsem si, že by to mohlo být v Pardubicích, kde si každé léto platím led a někdy tam trénuji i společně s áčkem. Vedení klubu jsem ale nic neslíbil. Pardubičtí funkcionáři prý prohlásili, že by rádi podepsali jen hráče, kteří v týmu zůstanou na celý rok," divil se.

"To pro mě není moc zajímavé. NHL se může rozběhnout kdykoliv a při smlouvě v Pardubicích bych sezónu musel odehrát v extralize. Ještě si to nechám projít hlavou a určitě budu zvažovat i jiné varianty. Mohu jít třeba na pár měsíců do Švýcarska," uvažuje olympijský vítěz z Nagana.

Reklama

Související témata: