Hlavní obsah

Kubina chce Stanley Cup ukázat i Klausovi

PRAHA

Díky Pavlu Kubinovi a Stanislavu Neckářovi, obráncům hokejistů Tampy Bay, dorazí slavný Stanleyův pohár i letos do Čech. Trofej určená vítězům zámořské ligy se objeví 23. července a oba hráči ji budou mít podle zavedených pravidel každý po 24 hodin ve svém držení. Ukážou ji svým nejbližším v rodných městech, a plánují ji předvést i hlavě státu.

Článek

"Byla by pro nás ohromná čest, kdyby nás pan prezident přijal," konstatoval dnes Kubina po příletu domů. Slavný hokejový grál převezme od svého spoluhráče z defenzivy, vystaví ho v rodných Janovicích a zřejmě vezme i na plánované fotbalové exhibiční měření sil proti fotbalistům Baníku, mezi nimiž má řadu kamarádů.

Odpočatý po dovolené v Mexiku, kde po velkolepých oslavách triumfu Tampy v NHL pobýval s přítelkyní Andreou a rodinou svého agenta Petra Svobody, už Kubina spřádal další plány. Kupodivu nikoli hokejové.

Chystá se na EURO

"Jak to, že nejste v Portugalsku?" oslovil na ruzyňském letišti udiveně přítomné novináře, čímž naznačil, jakým směrem se nyní jeho zájem ubírá. Kubina je velkým fotbalovým fandou a na evropský šampionát se dokonce osobně vypraví. Poprvé hned na středeční závěrečný duel ve skupině s Německem.

"Viděl jsem zápas proti Nizozemsku. Snad i Brazilci by se od nás mohli v útoku učit," vysekl poklonu svým kolegům od fotbalového řemesla. "Pokud kluci postoupí do semifinále, určitě jim pojedu znovu držet palce. I na finále, samozřejmě," dodal vzápětí s úsměvem.

Tampa už je hokejové město

K historickému úspěchu při teprve dvanáctiletém účinkování v NHL dospěli hokejisté Tampy po nervydrásající finálové sérii proti dalšímu překvapení letošního ročníku, týmu Calgary Flames. Celek z Floridy dokázal otočit nepříznivý vývoj a nakonec se radoval po výhře 4:3 na zápasy. Ve městě vyšlo do ulic slavit s hráči více než padesát tisíc diváků.

"Něco podobného jsem ještě nezažil," vydechl Kubina překvapeně. "Každý jsme měli svůj kabriolet se jmenovkou a několikrát absolvovali asi dva kilometry měřící okruh, lidé byli všude kolem. A to se o Tampě říkalo, že to není hokejové město. Dnes tam nikdo o ničem jiném nemluví," přiblížil, jaké změny přinesl zisk Stanleyova poháru.

Reklama