Hlavní obsah

Stanleyův pohár uvidí i prezident

OSTRAVA

Déle, než vymezují tradice zámořské NHL, budou mít v držení Stanleyův pohár hokejisté Pavel Kubina a Stanislav Neckář. Obránci Tampy Bay, která ve finále zdolala Calgary, si budou doma užívat trofej v pátek a sobotu 23. a 24. července a po dni volna, kdy stříbrnou vázu převezme Slovák Cibák, předvedou společně trofej i prezidentu Václavu Klausovi.

Článek

"Asi ho ze všech hráčů Tampy budeme mít nejdéle, ale jsme rádi, že to šlo takhle vyřešit. Nesmírně mě těší, že v politicky napjaté době si prezident Klaus, kterého velmi uznávám, na nás našel chvíli drahocenného času," prohlásil nadšený Kubina a dodal, že Stanleyův pohár se poprvé na Pražském hradě objeví 26. července. "A pak poletí do Švédska," uvedl.

Trofej dorazí do Prahy v pátek 23. července krátce po 9. hodině. Nejdřív s ní pojede Stanislav Neckář do Písku. Druhý den ve stejném čase uvidí pohár po roční pauze, kdy jej přivezl ukázat Richard Šmehlík, znovu Ostrava. "Loni se pohár někde zatoulal, snad se to v Ostravě tentokrát nebude opakovat. Mluvilo se o tom i v zámoří," vykládal Kubina.

Poté se s trofejí vydá domů do Janovic. "Tam je připraven v rámci oslav i fotbalový zápas hokejových osobností z NHL i extraligy s místním týmem," dodal dvojnásobný mistr světa a přiznal, že večer s pohárem vyrazí na ostravskou Stodolní ulici: "A uvidí se, co vydrží."

Reklama