Hlavní obsah

Bonk se na tři roky upsal Montrealu

MONTREAL

Hokejový útočník Radek Bonk se dohodl s Montrealem, kam přestoupil na konci uplynulého ročníku NHL z Ottawy, na tříleté smlouvě. Osmadvacetiletý centr pobíral loni 3,5 miliónu dolarů, podmínky nové smlouvy nebyly zveřejněny.

Foto: ČTK

Radek Bonk po deseti letech opustil Ottawu.

Článek

Bonk strávil celých deset let dosavadní zámořské kariéry v dresu ottawských Senátorů, ale pak v rychlém sledu vyměnil dva kluby. Do Montrealu se totiž stěhoval vlastně z Los Angeles, Kings ho získali výměnou za právo výběru ve třetím kole letošního draftu a obratem ho poslali spolu s gólmanem Cristobalem Huetem do Kanady.

Forvard měl zájem se s kanadským celkem dohodnout na dlouhodobé smlouvě. "Jsem šťastný, že jsme si plácli a že budu za Montreal hrát," prohlásil Bonk. "Hrál jsem v Ottawě už dlouho a myslím, že změna pro mě bude dobrá," komentoval transakci.

Canadiens počítají s Bonkem do středu prvního, či druhého útoku. Přípravu na ročník po svém prvním přestupu v rámci NHL si Bonk zpestřil originálně. Vydal se i s kolem na týden následovat slavný cyklistický závod Tour de France. "Vždycky jsem závod sledoval v televizi, ale teprve poprvé jsem ho viděl na živo. Bylo to úžasné," pochvaloval si Bonk.

Trojka draftu z roku 1994 má na kontě v NHL 689 zápasů a 399 bodů za 152 branek a 247 asistencí. V play-off nasbíral mistr světa z Vídně z roku 1996 v 54 duelech 22 bodů za devět tref a 13 přihrávek. V uplynulém ročníku si připsal v 66 utkáních 44 bodů za 12 gólů a 32 asistencí.

Vrbata a Brendl podepsali v Carolině

Na smlouvách se dohodli i další čeští hokejisté. Radim Vrbata a Pavel Brendl podepsali nové roční smlouvy v týmu Carolina Hurricanes. Klub finanční podmínky jejich kontraktů nezveřejnil.

Třiadvacetiletý Vrbata, který by v případě výluky v zámořské soutěži mohl obléknout dres extraligového Liberce, v uplynulém ročníku odehrál za Carolinu 80 utkání a připsal si 25 bodů. Celkem v NHL odehrál 208 duelů a nasbíral 90 bodů za 46 tref a 44 přihrávek.

Stejně starý Brendl, jehož lákají v Karlových Varech, se po úvodu uplynulé sezony na farmě v Lowellu sice prosadil do základní sestavy Caroliny, ale v únoru mu v zápase proti Torontu předčasně ukončila ročník zlomenina klíční kosti. Čtyřka draftu z roku 1999 tak odehrála jen 18 utkání a připsala si 13 bodů za pět gólů a osm asistencí.

Brendla si vybrali jako velkou naději do NHL New York Rangers. Jejich dres v NHL však nikdy neoblékl.

Reklama

Související témata: