Hlavní obsah

Vokoun si v Nashvillu polepší téměř trojnásobně

NASHVILLE (USA)

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun se dohodl se svým zaměstnavatelem, týmem NHL Nashville Predators, na nové tříleté smlouvě. Finanční podmínky kontraktu klub nezveřejnil, podle listu The Tennessean si ale sedmadvacetiletý gólman oproti loňskému platu 1,2 miliónu výrazně polepší. V příští sezóně by si měl vydělat tři milióny dolarů.

Foto: Reuters

Tomáš Vokoun v akci

Článek

Vokoun se tak stane druhým nejlépe placeným hráčem týmu, víc bude pobírat jen útočník Steve Sullivan. "Tomáš byl klíčovým mužem naší úspěšné sezóny. Jsme moc rádi, že jsme se s ním domluvili na víceletém kontraktu," liboval si generální manažer Nashvillu David Poile.

Český brankář dotáhl v minulé sezóně klub k zatím největšímu úspěchu, premiérovému postupu do play off. V základní části vynechal jen devět zápasů, v těch zbylých se radoval z 34 vítězství. "Od té doby, co se stal naší brankářskou jedničkou, se vypracoval mezi nejlepší mladé gólmany v NHL. Navíc se stále zlepšuje," řekl na adresu své hvězdy Poile.

Vokoun má za sebou nejlepší sezónu, kdy se premiérově zúčastnil i Utkání hvězd NHL. Stejně jako v loni ve Finsku i na šampionátu v Praze byl jedničkou české reprezentace, jeho jméno nechybí ani ve výběru trenéra Ivana Hlinky pro Světový pohár. Pokud nezačne NHL, budou moci jeho umění sledovat i fanoušci v extralize, kde se dohodl na angažmá ve Znojmě.

Reklama