Hlavní obsah

Hašek: Třísla drží a v dlouhou výluku v NHL nevěřím

PRAHA

Hokejový brankář Dominik Hašek se těší na návrat do NHL. ¨Proto netradičně oblékl brankářskou výstroj již v létě a vydal se na led. "V srpnu jsem nebyl na ledě deset let. Ale vše podřizuji zisku Stanley cupu s Ottawou," vysvětlil gólman své důvody. Hašek údajně nemá žádné zdravotní problémy: "Třísla drží perfektně, i přesto se ale dost hlídám."

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek už se pilně připravuje na ledě.

Článek

Netradičně jste se rozhodl obléknout brankářskou výstroj už v létě a pilně trénujete. Jak se cítíte na ledě?

Když pominu exhibici po olympiádě v Naganu, tak jsem v srpnu na ledě nebyl deset let. Výstroj jsem pokaždé oblékal až na začátku kempu v zámoří. Jenže poslední dva roky jsem pořádně nehrál a musím zjistit, jak moje tělo v 39 letech snese náročnou přípravu. Chci s Ottawou získat Stanley cup, podřizuji tomu všechno a každým dnem se cítím lépe a silněji.

S operovanými třísly nemáte obtíže?

Od zákroku uběhly už tři měsíce a třísla zatím drží perfektně, problémy nemám. Lékaři mi nejprve nařídili šestitýdenní klid a teď postupně dovolují stále větší zátěž. Samozřejmě ale na třísla myslím, vždyť mě trápení s nimi prakticky připravilo o minulou sezónu. Stále se ale dost hlídám a každý den si na ně sahám.

Pro trénink máte novou výstroj, to už je ottawská?

Vyrážečka, lapačka i betony jsou z Ottawy. Helmu mám ještě z Detroitu, nápis Red Wings na straně jsem ale radši přelepil. V září bych měl mít novou, místo motorů a výfuků, symbolizujících Detroit jako město aut, tam asi umístím senátora nebo koloseum.

Start nového ročníku NHL je ale hodně nejistý. Při chybějící dohodě mezi kluby a asociací hráčů se výluka zdá stále pravděpodobnější. Trváte i tak na svém odletu do Ottawy už koncem srpna?

Určitě. Nejsem v situaci jako mladí kluci, kteří tu mohou čekat do poslední chvíle. Mám rodinu a chceme být všichni spolu, takže musíme v Kanadě najít bydlení a obě děti tam navíc začnou chodit do školy. Teprve pak začnu přemýšlet, co dělat v případě, že NHL nezačne. Kdyby bylo jen na mně, tak bych nejraději trénoval a čekal, až se vše vyřeší. Manažer Ottawy mi už však naznačil, že by přivítal, abych někde odchytal pár zápasů. Těžko ale říci, zda hráčské odbory povolí hrát na farmě, nemohu tak vyloučit ani podzimní návrat do Evropy. Bylo by to ale hodně složité hlavně kvůli rodině.

Nemáte strach, že by dlouhá výluka mohla vaše plány poničit?

Já stále věřím, že NHL dlouho přerušená nebude, i když se taky trochu bojím. Podle toho, jak se bavím s jinými hráči a manažery, tak si myslím, že lze najít východisko. Stejně jako u velkých smluv se to však bude natahovat do posledního okamžiku. Kdybych si mohl vsadit, dal bych dost peněz na to, že výluka bude kratší než před deseti lety, kdy se nehrálo až do ledna.

Už jste kontaktoval nové spoluhráče?

Spojil jsem se s Vencou Varaďou a bavili jsme se o tom, jak to v Ottawě vypadá. Pár kluků jsem tam potkal, když jsem podepisoval smlouvu a při této příležitosti strávil několik hodin s útočníkem Spezzou, který se pro mne vzdal dresu s číslem 39. Přijetí v Ottawě bylo skvělé, přece jenom je vidět, že v Kanadě je hokej sportem číslo jedna, a navíc Senátoři mají skvělé mužstvo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články