Hlavní obsah

Legendární Gretzky chce znovu na střídačku

Hokejové legendě Wayne Gretzkému stále více chybí týmová atmosféra. Bývalý famózní útočník se dosud pohyboval v hokejových kruzích spíše v roli manažera. Teď by však chtěl znovu na střídačku - jako trenér. Gretzky je spolumajitelem týmu NHL Phoenix Coyotes, u jehož kormidla by mohl po startu soutěže začít.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky

Článek

Gretzky prý o možnosti trénovat hovořil s generálním manažerem klubu už v létě před draftem. Od té doby o tom ale vážně nepřemýšlel.

"Nejvíc se to blíží hraní a musím přiznat, že hokej a ta týmová atmosféra mi schází," řekl Gretzky listu East Valley Tribune. "Mám ale i spoustu dalších aktivit, které mi vyplňují čas. Trénování musíte propadnout, protože denní přípravy jsou opravdu náročné," dodal.

Dosud vykonává Gretzky funkci manažera národního týmu Kanady. A úspěšně. Jako výkonný ředitel Gretzky zodpovídal za složení mužstev, která triumfovala v roce 2002 na olympijských hrách a letos na Světovém poháru.

Phoenix propustil trenéra Bobbyho Francise v březnu a prozatímním vedením týmu byl pověřen Rick Bowness. S hledáním stálého kouče zatím funkcionáři nespěchali a dokud nebude uzavřena nová kolektivní smlouva, která by ukončila výluku NHL, ani žádného angažovat nehodlají.

Reklama