Hlavní obsah

Hejda s Hejdukem přispěli k výhře Colorada

Denver

Hokejový obránce Jan Hejda se v pondělním utkání NHL podílel dvěma asistencemi na výhře Colorada nad Anaheimem 4:1. Na jeden gól přihrál i jeho český spoluhráč Milan Hejduk.

Foto: ČTK/AP

Hokejista Anaheimu Ducks Saku Koivu (vlevo) v souboji s Shanem O'Brienem z Colorada Avalanche.

Článek

Avalanche si tak připsali čtvrté vítězství v řadě, sedmé z posledních deseti zápasů a v tabulce Západní konference poskočili už na deváté místo, přičemž se bodově dotáhli na osmý Dallas. Pomohlo jim k tomu i zaváhání dosud devátého Los Angeles, které prohrálo 1:2 na ledě Nashvillu.

Domácí hokejisté rozhodli o svém vítězství v třetí třetině, kterou vyhráli 3:0. Rozdílový gól na 2:1 vstřelil už po 37 sekundách Ryan O'Reilly, za další dvě minuty zvýšil na 3:1 Matt Duchene. "Ohromně nám narostlo sebevědomí, to se pak hraje úplně jinak," pochvaloval si Duchene.

Spokojeností zářil po zápase i trenér Joe Sacco. "Dostali jsme se do fáze, kdy nám všechno vychází. Líbí se mi, jakým způsobem teď hrajeme. Jak se mužstvo stmelilo, v každé ze čtyř řad funguje ta správná chemie stejně jako v celé kabině," všiml si Sacco. "Ale nesmíme polevit, dál musíme šlapat na plyn. Konference je vyrovnaná a bude rozhodovat každý ze zbývajících osmnácti zápasů," uvědomuje si Sacco.

Oporou Colorada byl v posledních zápasech brankář Semjon Varlamov, který vychytal tři výhry v řadě, když dohromady zneškodnil 87 z 89 střel.

Hemský a Šmíd se podíleli na výhře Edmontonu

Pozici v tabulce Východní konference si naopak nevylepšil Winnipeg, jenž s Ondřejem Pavelcem v brance podlehl 3:5 Edmontonu, druhému nejhoršímu týmu v celé NHL. Po jedné asistenci si v dresu vítězů připsali Aleš Hemský a Ladislav Šmíd.

Jets, kteří tak zůstávají na osmé příčce Východní konference s bodovým náskokem před Washigtonem (ten má však tři zápasy k dobru), přitom vedli po dvou třetinách 2:1. V třetím dějství ale Pavelec inkasoval z devíti střel čtyři góly, přičemž Oilers otočili skóre hned v úvodu dvěma trefami v rozmezí pouhých 35 sekund.

Winnipeg poprvé po šesti zápasech nezískal ani bod, zatímco Edmonton vyhrál teprve devátý zápas v sezoně na hřišti soupeře. "Uvědomujeme si, že jsme domácím sebrali dva důležité body," prohlásil útočník Edmontonu Taylor Hall. "Atmosféra v hale připomínala play off a soupeř skutečně hrál, jako by už bylo play off, protože nutně potřeboval vyhrát. Ale i my pořád máme o co hrát," dodal Hall.

"Je to nejhorší porážka v sezoně. Všichni jsme z toho hodně sklíčení," nezapíral domácí útočník Kyle Wellwood. "Zdálo se, jako by nám chyběly síly. Od začátku do konce jsme působili, jako bychom byli psychicky i fyzicky zcela vyčerpaní," poznamenal trenér Claude Noel a na mysli měl i brankáře Pavelce, který si připsal jen 20 zákroků. "Nehráli jsme dobře, brankářem počínaje a posledním útočníkem konče," dodal Noel.

Zápas, který připomínal spíše šachovou partii, sehráli New York Rangers a New Jersey Devils. Ani jeden z týmů za celé utkání nevystřelil více než patnáctkrát (15:13) a souboj obran nakonec rozhodl jediný gól. V 17. minutě jej vstřelil Carl Hagelin, další pak přidal až do prázdné branky při power play Ďáblů Ryan Callahan a Rangers vyhráli 2:0.

Brankář Henrik Lundqvist vychytal osmé čisté konto v sezóně a 43. v kariéře. Potřeboval k tomu pouhých 13 zákroků. Zároveň v sedmé sezóně za sebou zaznamenal 30. vítězství. "Pamatuji se, když se mi to povedlo poprvé. Bylo to něco neuvěřitelného. Teď už je to sedm let v řadě. Samozřejmě to pro mě hodně znamená," přiznal švédský gólman. "V první řadě to značí, že věci se vyvíjejí správným směrem a že mám před sebou skvělý tým."

Rekordmanem v počtu výher mezi brankáři je ale v této sezoně Pekka Rinne, jehož Nashville porazil 2:1 Los Angeles, a finský gólman vychytal už 35. vítězství. Predators si zároveň připsali dvanáctou výhru z posledních patnácti domácích zápasů.

V tabulce Centrální divize však Nashville stále ztrácí čtyři body na Detroit a také na St. Louis, které se po výhře 3:1 v Calgary vyhouplo do čela.

Výsledky NHL
NY Rangers - New Jersey 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 17. Hagelin, 59. Callahan. Střely na branku: 15:13. Diváci: 18.200.
Nashville - Los Angeles 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 19. Josi, 24. Hornqvist - 57. Brown. Střely na branku: 28:31. Diváci: 15.665.
Calgary - St. Louis 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky: 6. Glencross - 20. a 27. Arnott, 15. Backes. Střely na branku: 21:24. Diváci: 19.289.
Colorado - Anaheim 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky: 10. McLeod (Hejda), 41. O'Reilly, 43. Duchene (Hejduk), 55. McClement (Hejda) - 39. Ryan. Střely na branku: 23:28. Diváci: 15.133.
Winnipeg - Edmonton 3:5 (0:0, 2:1, 1:4)
Branky: 36. Wellwood, 40. Burmistrov, 59. Antropov - 39. Whitney, 42. Jones (Hemský), 43. Petrell, 50. Hall, 58. Eberle (Šmíd). Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg 58 minut, z 25 střel inkasoval 5 gólů a úspěšnost zásahů měl 80 procent. Střely na branku: 32:25. Diváci: 15.004.

Reklama