Hlavní obsah

Dallas - Pittsburgh 3:4 po nájezdechMalkin zvýšil svůj náskok v produktivitě NHL

Ruský hokejista Jevgenij Malkin se stal hlavní hvězdou středečního utkání NHL, ve kterém zvítězil Pittsburgh na ledě Dallasu 4:3 po samostatných nájezdech. Tučňáci si tak protáhli vítěznou sérii už na čtyři zápasy a Malkin díky asistenci zvýšil svůj náskok v produktivitě soutěže na tři body.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Hlavní hvězdou duelu byl vyhlášen útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin.

Článek

Na trenéra Penguins Dana Bylsmu zapůsobilo, jak se jeho hráči vypořádali s gólem do šatny 13 sekund před druhou přestávkou, po němž se domácí ujali vedení 2:1. Na začátku třetí části totiž Pittsburgh v rozmezí 39 sekund dvěma zásahy otočil skóre. "Líbila se mi odpověď našeho týmu. Do třetí třetiny jsme vstoupili s velkým odhodláním a hráli v ní velmi dobře," podotkl.

Domácí ale dokázali ještě srovnat a vítěze musely určit až nájezdy. Ten rozhodující zaznamenal ve čtvrtém kole Pascal Dupuis.

Hosté si v zápase museli poradit i se ztrátou nejproduktivnějšího beka Krise Letanga a Stevea Sullivana, kteří kvůli zranění nedohráli. "Vypadalo to, jako by se už hrálo play off. Zápas byl velmi tvrdý a bylo v něm hodně střetů. Z toho pak pramenila zranění," vysvětlil útočník Pittsburghu Jordan Staal. Penguins, kteří se dlouhodobě potýkají i s absencí Sidney Crosbyho, mají ve Východní konferenci druhý nejvyšší počet bodů.

V Torontu neviděli fanoušci play off od roku 2004, a přestože ještě před měsícem byly jejich vyhlídky na změnu nadějné, aktuální forma Maple Leafs příliš optimismu nevzbuzuje. Kanadský tým prohrál ve středu v Chicagu 4:5, připsal si desátou prohru z posledních 11 utkání a ve Východní konferenci ztrácí na postup už čtyři body.

S výjimkou Floridy přitom nikdo v NHL nečeká na účast ve vyřazovací části déle než Toronto. "Je to pro nás těžké období. Nechci se vymlouvat, ale svou roli v tom hraje prostředí Toronta. Je zde velký tlak médií, šíří se spousta spekulací a spousta hráčů je pod větším stresem, než by potřebovala a než je tomu jinde," uvedl kapitán týmu Dion Phaneuf.

Zápas přitom mělo Toronto dobře rozehraný, v průběhu první třetiny si vypracovalo dvoubrankový náskok (3:1), ale domácí hráči následně čtyřmi góly výsledek otočili. Kontaktní čtvrtou branku vstřelili hosté příliš pozdě: čtyři sekundy před koncem třetí třetiny.

"Před utkáním jsme se bavili o tom, že jsme v poslední době dopláceli na špatný vstup do zápasu, a chtěli jsme to změnit. To se povedlo, ale pak jsme je nechali vrátit se do zápasu. Přitom jsme dostali nějaké góly, které bychom neměli dostávat. Teď neviním brankáře, ale všeobecně každého z nás. Když vedeme, musíme najít způsob jak to udržet," uvedl obránce Toronta Luke Schenn.

Hlavními strůjci vítězství Chicaga, hrajícího bez kapitána Jonathana Toewse, byli útočník Marián Hossa, autor dvou branek, a Patrick Kane, který dal gól a na jeden přihrál.

Brankář Ryan Miller se vytáhl v Anaheimu, když zneškodnil všech 43 střel domácích a dovedl Buffalo k výhře 2:0. Zaznamenal čtvrté čisté konto v sezoně, góly obstarali Derek Roy a Brad Boyes. Sabres z posledních šesti utkání vytěžili 10 bodů a na osmý Washington jich ztrácejí už jenom pět.

Hokejisté St. Louis se bodově vyrovnali v čele Centrální divize Detroitu, když zvítězili na ledě Edmontonu 5:2. V dohledu mají i vedoucí tým soutěže Vancouver, který je před nimi jen o jediný bod.

Blues s Vladimírem Sobotkou a Romanem Polákem v sestavě položili základ k výhře v úvodních 28 minutách, kdy se dostali do tříbrankového trháku, a přestože domácí snížili na rozdíl jednoho gólu, tak v poslední části dalšími dvěma zásahy podtrhli čtvrté vítězství v řadě.

Výsledky NHL:
Dallas - Pittsburgh 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 16. Benn, 40. Souray, 48. Ryder - 19. Sullivan, 44. Adams, 45. Kunitz, rozhodující sam. nájezd Dupuis. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17.455.
Chicago - Toronto 5:4 (2:3, 2:0, 1:1)
Branky: 33. a 60. Hossa, 12. Shaw, 20. Krüger, 29. P. Kane - 1. Bozak, 12. Lupul, 17. MacArthur, 60. M. Brown. Střely na branku: 35:34. Diváci: 21.244.
Edmonton - St. Louis 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Branky: 29. Potter, 40. Nugent-Hopkins - 1. a 28. A. McDonald, 23. Nichol, 44. Shattenkirk, 48. Ch. Stewart z tr. střílení. Střely na branku: 24:31. Diváci: 16.839.
Anaheim - Buffalo 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 8. D. Roy, 29. Boyes. Střely na branku: 43:24. Diváci: 14.972.

Reklama

Související témata: