Hlavní obsah

Odvolaného kouče Wilsona střídá u hokejistů Toronta Carlyle

Trenér Ron Wilson byl po sérii špatných výsledků odvolán od hokejistů Toronta. Generální manažer Maple Leafs Brian Burke na jeho místo přivedl Randyho Carlylea, s nímž už pracoval v Anaheimu, který spolu dovedli v roce 2007 k zisku Stanley Cupu.

Foto: ČTK/AP

Trenér Ron Wilson na lavičce Toronta skončil.

Článek

"Nebylo to lehké rozhodnutí. Chci Ronovi poděkovat za všechnu práci, kterou v tomto klubu za čtyři roky odvedl," uvedl Burke po Wilsonově propuštění, které nebylo velkým překvapením.

Šestapadesátiletý kouč s kanadským a americkým občanstvím sice o Vánocích prodloužil s Maple Leafs smlouvu, nicméně z posledních 11 zápasů vyhráli jeho svěřenci jediný a vypadli z míst zaručujících start v play off. Aktuálně na osmou pozici ve Východní konferenci ztrácejí pět bodů.

Wilson, jenž předloni dovedl hokejisty USA ke stříbrným olympijským medailím ve Vancouveru, je jedním z nejzkušenějších trenérů v NHL. Během 18 sezón ve službách Anaheimu, Washingtonu, San Jose a Toronta odkoučoval 1401 zápasů, což ho řadí na čtvrté místo v historické tabulce.

Carlyle dovedl Anaheim ke Stanley Cupu

Je taky jedním z pouze sedmi koučů, kteří vyhráli v NHL více než 600 duelů (648). Během necelých čtyř sezón v Torontu nicméně ani jednou nedovedl svůj tým do play-off.

O rok mladší Carlyle, jenž v roce 1981 získal Norris Trophy pro nejlepšího obránce soutěže, dosud v NHL trénoval pouze v Anaheimu. V Kalifornii působil od roku 2005 a ve své druhé sezóně klub dovedl k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii. Na konci loňského listopadu byl odvolán.

Reklama

Související témata: