Hlavní obsah

Pittsburgh - Phoenix 2:1Zbyněk Michálek se konečně trefil a Pittsburgh slaví šestou výhru v řadě

New York

Zbyněk Michálek pomohl jedním gólem v pondělním utkání NHL hokejistům Pittsburghu k vítězství nad Phoenixem 2:1. Český obránce proti svému bývalému klubu skóroval teprve podruhé v sezóně. Tučňáci tak mohli slavit už šestou výhru v řadě. Za Kojoty si připsali po asistenci Martin Hanzal a Radim Vrbata.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Zbyněk Michálek (vlevo) se raduje po vstřelení gólu do sítě Phoenixu.

Článek

"Skončilo to o gól, stačilo, aby alespoň ještě jedna z těch střel prošla... Ale je to dobrý gólman. To je jeho práce, zastavit nás," komentoval výkon soupeřova brankáře Vrbata. "Chytá skvěle celou sezónu. Proto jsme tak vysoko v tabulce. Můžeme se na něho spolehnout každý zápas," dodal Michálek na adresu Fleuryho. Pittsburgh má aktuálně ve Východní konferenci druhý nejvyšší počet bodů.

Michálek se v sezóně trefil teprve podruhé a trenér Dan Bylsma si ho po zápase dobíral, že by měl zlepšit svou mentální přípravu na zápas a předstírat, že se hraje proti Phoenixu. Předchozí gól vsítil český bek loni v říjnu. Velkou radost z ale z ukončení gólového půstu neměl, neboť před příchodem do Pittsburghu působil ve Phoenixu pět sezón.

"Mám v týmu hodně přátel a věděl jsem, že je to pro ně velmi důležitý zápas, protože bojují o účast v play off. Takže mám z toho smíšené pocity, tak to už někdy bývá," vysvětlil jindřichohradecký rodák, který se prosadil střelou na vyrážečku. "Upřímně řečeno, nemířil jsem. Jen jsem chtěl trefit bránu," dodal.

Skvělý Pavelec

Důležitý krok směrem k play off udělali hokejisté Winnipegu. Kanadský tým porazil na svém ledě Buffalo 3:1 a uhájil osmou příčku ve Východní konferenci. Český brankář Ondřej Pavelec podpořil vítězství Jets 23 úspěšnými zásahy a útočník Bryan Little si připsal asistence u všech tří branek týmu.

Utkání se rozhodlo až v poslední třetině, v níž Jets dvěma zásahy zlomili nerozhodný stav 1:1. Vítězný gól si připsal Blake Wheeler, který samostatný únik zakončil úspěšnou střelou na lapačku Ryana Millera.

"Je pro mě zklamání. Po padesáti minutách je nerozhodný stav a pak uděláme v obraně takovou chybu. Ta rozhodla. Je to škoda, mohli jsme být v lepší pozici, pokud bychom získali alespoň bod," uvedl Lindy Ruff, trenér Buffala, které je v tabulce Východní konference jedenácté a naprázdno vyšlo poprvé po osmi zápasech. Na Winnipeg aktuálně ztrácí čtyři body.

Selänne se vyrovnal Kurrimu

I v posledním utkání pondělního programu NHL se rozhodovalo za vyrovnaného stavu 1:1. Skóre změnil ve 49. minutě útočník Anaheimu Bobby Ryan a nasměroval tím domácí k výhře 4:2 nad Edmontonem. Dvě branky vítězů vstřelil Corey Perry, jednu asistenci si připsal Teemu Selänne a v historické tabulce produktivity soutěže se na 19. místě vyrovnal svému krajanovi a vzoru Jarri Kurrimu.

Anaheim díky vítězství i nadále ukrajuje ze ztráty na poslední postupové místo do play off. Ducks, kteří od Nového roku získali společně se St. Louis nejvíce bodů (42), jsou v Západní konferenci dvanáctí a na osmé San Jose mají manko pěti bodů. Edmonton zůstává druhým nejhorším týmem soutěže.

Statistika NHL:
Pittsburgh - Phoenix 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 12. Z. Michálek, 15. Kunitz - 42. Ray Whitney (Vrbata, Hanzal). Střely na branku: 28:37. Diváci: 18.540.
Winnipeg - Buffalo 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky: 14. Ladd, 49. Wheeler, 51. Thorburn - 40. Tropp. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval jeden gól z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 95,83 procenta. Střely na branku: 31:24. Diváci: 15.004.
Anaheim - Edmonton 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky: 57. a 59. Perry, 18. J. Blake, 49. Ryan - 40. Horcoff, 59. Eberle. Střely na branku: 30:36. Diváci: 13.596.

Reklama

Související témata: