Hlavní obsah

VIDEO: Čeští Letci nedohráli. Voráčka museli po sestřelení sešívat, Jágr má problém s kyčlí

Praha

Hokejisté Philadelphie porazili v NHL Detroit 3:2, ale dva čeští Letci se konce zápasu nedočkali. Jaromír Jágr nedohrál pro problémy s kyčlí a Jakub Voráček nevydýchal zákrok Niklase Kronwalla a také musel zmizet v šatně. Navíc s krvavým šrámem. Jágr ukončil utkání ve druhé třetině, Voráček také v prostřední části, následně mu lékaři museli sešít ránu v obličeji. „To se stává, bylo to přirozené,“ řekl k hitu poté švédský obránce.

Niklas Kronwall sestřelil Jakuba Voráčka

 
Článek
Fotogalerie

Tvrdá srážka Voráčka s Kronwallem, ale rozhodčí posoudili tento zákrok jako čistý. Český útočník nedohrál. Jednou rukou zpracovával puk u mantinelu a soupeře patrně neviděl, ten ho dohrál a nemilosrdně poslal k ledu. Hrálo se sice dál, ale fanoušci už spíše sledovali Voráčka, který zůstal ležet. Hned k němu přiběhl lékař ze střídačky. Rameno švédského obránce v obličeji českého forvarda na chvíli přerušilo zápas.

Podle serveru Philly.com by měl mít tento zákrok ještě dohru u vedení NHL. Voráček nemá mít otřes mozku, ale ve středu má podstoupit další testy. Také Jágrův zdravotní stav by měl být dále kontrolován. „Byl to těžký zásah přímo na hlavu. Je frustrující. On má úžasný rok a je pro nás skvělým hráčem. Po tomto zákroku máme další zraněné," povzdychl si trenér Peter Laviolette.

Ještě před zápasem byl vyřazen a vyvěšen dres číslo dvě Marka Howea. Slavnostní a vzrušující chvíle se účastnil i jeho otec Gordie. Poté fanoušci předvedli bouřlivé ovace. „To je samozřejmě motivace hrát dobře," řekl k tomu nejproduktivnější Letec Claude Giroux.

„Abych byl upřímný, měl jsem husí kůži. Vidět je dva na ledě, to je něco speciálního," přidal se i Voráček, který ale na tento večer nebude vzpomínat v nejlepším, a to přesto, že vstřelil druhý gól Philadelphie. Chvíle dojetí a poté nedobrovolný odchod do šatny.

Reklama