Hlavní obsah

Znovuzrozený Krejčí opět táhne hokejisty Bostonu za obhajobou Stanley Cupu

Boston

Jako politý živou vodou působí v NHL od začátku března útočník David Krejčí, jenž v posledních pěti zápasech nastřílel pět branek a na další dvě přihrál. Znovuzrozený český hokejista tak opět táhne Boston za obhajobou Stanley Cupu.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

David Krejčí se raduje z gólu do sítě Rangers.

Článek

"Je parádní, že se mi zase začalo dařit. V únoru to z mé strany byla velká křeč. Celkově jsme nehráli dobře, nechali jsme se asi trochu ukolébat dobrými výsledky a naše výkony šly dolů," uvedl Krejčí. Zlom prý přišel o víkendu v zápasech proti New York Islanders a Rangers. "I když jsme neuspěli, všechno se to otočilo. Začali jsme hrát lépe a teď to dokážeme potvrdit i bodově," pochvaluje si rodák ze Štenberka.

Na únorovém trápení českého útočníka, jenž si ve třinácti duelech připsal pouze dva kanadské body, se výrazně podepsalo zranění parťáka z první útočné řady Nathana Hortona. Krejčí od té doby putoval sestavou, až si konečně sedl s Milanem Lucicem a mladým super talentem Tylerem Seguinem.

"Nathan patří k našim klíčovým hráčům a já s Milanem jsme s ním odehráli celou loňskou sezónu a velkou část té letošní, proto nebylo lehké si najednou zvyknout na jeho absenci," připustil Krejčí. "Určitě se to na mé hře podepsalo. Dost jsem měnil křídla a dokonce jsem na pár zápasů sám nastoupil na křídle. Teď to konečně vypadá, že jsme se našli. S Milanem jsme sehraní a Tyler (Seguin) je neskutečně šikovný hráč. S ním by si rozuměl snad každý," vysekl Krejčí poklonu spoluhráčům z útočné řady.

Čeká na parťáka Hortona

Pětadvacetiletý centr se možná brzy dočká návratu Hortona, jenž po měsíci a půl začal znovu trénovat s týmem. "Zranění hlavy jsou opravdu nepříjemná. Jen se podívejte, kolik hráčů chybí ze stejného důvodu. Je skvělé vidět Nathana znovu bruslit s týmem. Doufáme, že do play off se dá stoprocentně do pořádku," řekl nejproduktivnější hráč Bruins v loňském play off.

Reklama

Související témata: