Hlavní obsah

Radulov znovu v Nashvillu. Vtip? Hokejový divoch chce v NHL dohrát už tuto sezónu

PRAHA/MOSKVA

V létě 2008 rozpoutal ruský hokejový útočník Alexander Radulov v kanadskoamerické NHL pořádnou bouři nevole. I přesto, že měl platný kontrakt s týmem Nashville Predators, vytrucoval si odchod do nově vzniklé Kontinentální ligy (KHL) a týmu Salavat Julajev Ufa. Velký spor mezi NHL a KHL tehdy musela řešit i Mezinárodní hokejová federace (IIHF). A pointa na závěr: Radulov teď zvažuje, že by se do Nashvillu vrátil.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník ve službách Ufy Alexandr Radulov

Článek

Když Radulov před čtyřmi lety dospěl k názoru, že v Nashvillu si jeho talentu dostatečně neváží a podepsal královsky honorovanou smlouvu s Ufou, představil se mimojiné i českým fanouškům při Lize mistrů v Českých Budějovicích. S ruským klubem se mu dařilo, přesto ambiciózní hráč každoročně pošilhával po možném návratu do NHL. Loni vyhrál s Ufou Gagarinův pohár pro vítěze soutěže, letos však musel lídr bodování spolknout hořkou pilulku po vyřazení už v prvním kole play-off s Kazaní.

Takhle rychle končit sezónu v plánu rozhodně neměl a proto začal řešit možný přestup do NHL, a to ještě během rozjetého ročníku zámořské ligy. Co se týče odchodu z Ufy, tak by to neměl být problém, protože Radulov má v kontraktu (platném až do konce příští sezóny) klauzuli, podle které může v případě zájmu z NHL odejít prakticky kdykoliv. Ovšem otázkou je, jak na jeho možný příchod bude reagovat zámořská strana.

Pro NHL by to nyní byla ideální příležitost, jak to Radulovovi vrátit i s úroky za jeho chování v roce 2008. Navíc Nashville má současnou sezónu velmi dobře rozehranou. V Západní konferenci soutěže mu patří pátá příčka a je blízko postupu do play-off, takže je otázka, zda tak nevyzpytatelného, i když kvalitního hráče, jakým je Radulov, opravdu potřebují.

"Zatím nebudu nic komentovat," řekl hokejistův ruský agent Jurij Nikolajev listu Sovětskij sport. "Je třeba dořešit spoustu věcí, například i zdravotní stav Alexe," naznačil s tím, že Radulov měl v poslední době potíže s kolenem. "Alex je jeden z nejlepších hráčů v KHL, jestli vůbec nejlepší a nechce věci lámat přes koleno. Jasněji bude 15. března," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články