Hlavní obsah

Návrat rezavé hvězdy po 100 dnech. Crosby je zpátky v NHL. Vydrží?

New York

Šestnáct minut. Takovou porci si po více než třech měsících absence a laborování se zraněním připsal všemi sledovaný Sidney Crosby. Návrat číslo dvě v této sezóně NHL. A opět byl středem pozornosti. Odehrál osmnáct střídání, ve kterých si hvězda zámořské soutěže připsala jednu asistenci. Po otřesu mozku ze začátku minulého roku snad už konec potíží.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Sidney Crosby z Pittsburghu (vpravo) obchází Dana Girardiho z New York Rangers.

Článek

„Mohli jste vidět jeho schopnosti, které hovoří za vše," shrnul návrat Tučňáka obránce Rangers Marc Staal. Pittsburgh vyhrál 5:2 a Crosby odehrál teprve jedenáctý zápas za posledních čtrnáct a půl měsíce. To vše vinou otřesu mozku. Jeho návrat ocenili i fanoušci soupeře v Madison Square Garden. Nešlo přece jen o ledajakého hráče.

Čtyřiadvacetiletý útočník se vracel v této sezóně už 21. listopadu. A tehdy šlo opravdu o velkolepý comeback. Výhra nad Islanders 5:0 a tento hokejový virtuóz předvedl po desetiměsíční pauze čtyřbodové představení.

Postupem času se cítil lépe a lépe

Celkem si v této sezóně Crosby připsal devět utkání a v nich třináct bodů. „Cítil jsem se docela dobře. Je tam nějaká rez, ale to bude ještě nějakou dobu trvat. Jak zápas pokračoval, tak jsem se cítil lépe," řekl po utkání.

„Snažil jsem se vše držet o něco více pod kontrolou. Cítil jsem se jako posledně, snažil jsem se otestovat sám sebe mnohem víc, než bylo třeba," přiznal Crosby. V minulém ročníku NHL odehrál Kanaďan jedenačtyřicet utkání v základní části, tedy přesnou polovinu. Nyní je na čísle devět.

„Sledovali jsme nějaké posuny od doby, co hrál předtím. Mluvili jsme o tom, bavili jsme se o jeho osmi minulých zápasech. Myslím, že měl prostě jiný přístup a zaujetí v těchto utkáních proti minulým," okomentoval návrat Dan Bylsma, trenér Pittsburghu.

Crosby se vrátil po sto dnech do NHL. Udrží se, ptá se hokejová Kanada?

Reklama

Související témata: