Hlavní obsah

Havlát po zranění: Všichni kolem bruslili 100 mil za hodinu

San Jose

Téměř po třech měsících nastoupil český útočník Martin Havlát do zápasu NHL. V sestavě San Jose chyběl od poloviny prosince kvůli poranění podkolení šlachy, které si přivodil, když přeskakoval mantinel a špatně dopadl na levou nohu.

Martin Havlát (vlevo) opět mezi spoluhráči ze San Jose

Článek

"Je to skvělý pocit být zpátky. Bylo to opravdu dlouhé čekání, jsem hlavně rád, že jsem se stihl vrátit ještě v základní části," pochvaloval si třicetiletý útočník, jenž při výhře 2:1 po samostatných nájezdecg v důležitém zápase proti Nashvillu nebodoval.

Připletl se ale do vyhrocené situace před brankou, když po sražení Paulem Gaustadem atakoval hostující brankáře. "Pro nás je v první řadě důležité vítězství. Boj o vyřazovací část bude vyrovnaný až do konce a my potřebujeme bodovat v každém utkání," uvedl Havlát, který má proti Predators skvělou bilanci 14 branek a 23 přihrávek z 30 zápasů.

Sharks po slabých výkonech v posledních zápasech vypadli v Západní konferenci z postupové osmičky a od návratu zkušeného střelce si hodně slibují. "Nebude to pro mě lehké se do toho dostat. Po tak dlouhém zranění to vždy vypadá, jako by kolem mě jezdili 100 mil za hodinu. Pokusím se pomoct co nejvíce, protože v naší situaci se musíme rvát o každou výhru," řekl Havlát, jehož kariéru lemují častá zranění.

"Není to lehké se vracet do tempa. Přesto doufám, že to bude tentokrát snazší než v létě, kdy jsem sem přišel do novému mužstva a dlouho nemohl hrát. Celou dobu jsem sledoval zápasy, jak se klukům vede. Snažil jsem se být co nejvíce s týmem, abych si zvykl na různé taktické pokyny," řekl Havlát, jenž v létě absolvoval další operaci ramene. "Musím poděkovat spoluhráčům, všichni mě celou dobu podporovali. Jsme skvělá parta a doufám, že teď jim dokážu pomoct v závěru sezony," uvedl bývalý hráč Minnesoty, Chicaga a Ottawy.

Reklama

Související témata: