Hlavní obsah

VIDEO: Nevěřím, úžasné, reagoval trenér na první hattrick Hemského v NHL

Jubileum si zaslouží dárek. A tak se i stalo. Aleš Hemský sehrál 550. zápas v NHL a v něm si připsal svůj první hattrick v nejuznávanější hokejové lize světa. Edmonton vyhrál v Nashvillu 6:3 a český útočník se stal první hvězdou večera. Celkově dosáhl na čtyři body, přidal ještě jednu asistenci.

První hattrick Aleše Hemského v NHL

 
Článek

Pardubický rodák se trefil v první třetině a dvakrát v prostřední části. Druhou trefu si připsal 28 sekund po začátku druhého dějství. V polovině utkání to přišlo, třetí zásah. Jeden z momentů, na který v NHL nezapomene, se stal při brejku v Bridgestone Areně.

„Byl jsem trochu nervózní, trochu jsem zazmatkoval, ale měl jsem štěstí. Konečně. To jsem v letošním roce potřeboval," cituje edmontojournal.com českého útočníka.

Ve třetí dvacetiminutovce přidal Hemský ještě asistenci a o první hvězdě večera nebylo pochyb. Přitom osmadvacetiletý forvard neodehrál ani šestnáct minut, ale produktivita byla příkladná - čtyři střely - tři góly.

„První hattrick Hemského? Tomu nemohu uvěřit. Úžasné. On je jeden z nejvíce nesobeckých kluků, které máme. Jedna z věcí, kterou musí pochopit, je to, že být sobecký je v pořádku," pověděl trenér Oilers Tom Renney.

Hemský už v dresu Edmontonu poznal sedm zápasů, ve kterých vstřelil dva góly. Teď se konečně dočkal i třetího. A to začínal v tomto klubu v roce 2002. „Pravděpodobně budu muset čekat zase dalších deset let. Dneska se mi vše dařilo, jsem šťastný."

Hráč, kterého si Edmonton vybral v draftu v roce 2001, hraje v Oilers už devátou sezónu. Za jiný klub v NHL nehrál. Celkem v základní části odehrál 550 zápasů a připsal si 429 bodů (123+306). V play-off naskočil do 30 zápasů a získal 17 bodů (6+11). A to naposledy v sezóně 2007/2008.

Reklama

Související témata: