Hlavní obsah

Neuvirth si narozeniny neužil, ani třígólový náskok nestačil

Washington

Pěkně zkažené měl páteční čtyřiadvacáté narozeniny český gólman ve službách Washingtonu Michal Neuvirth. Capitals se totiž v prvním duelu na domácím ledě po pětizápasové šňůře venku nepodařilo udržet tříbrankový náskok nad Winnipegem a po prohře 3:4 v prodloužení se tým z hlavního města Spojených států stále potácí kolem posledního postupového místa do play-off.

Foto: Fred Greenslade , Reuters

Michal Neuvirth v brance Capitals.

Článek

Neuvirth se do branky Capitals postavil po dvouzápasové pauze, kdy dostal mezi tyčemi šanci další mladík Bryan Holtby, a činil se, co se dalo. Osmatřicet ran aktivních střelců Winnipegu zastavil, na čtyři – včetně vítězné trefy Tima Stapletona z 63. minuty – nedosáhl. „To byla hodně nepovedená oslava," kroutil hlavou po zápase český gólman. „Vést na domácím ledě o tři branky, to bychom měli udržet," podotkl rozmrzele.

Capitals ztratili solidní náskok ještě před polovinou zápasu, kdy během 72 sekund inkasovali, do prodloužení pak zápas poslal premiérovým gólem v NHL Spenser Machacek. „Těžko hledat příčinu toho, co se s námi stalo. Zase jsme ale doplatili na malou dravost ve třetí třetině, kterou jsme vypustili. Winnipeg dobře forčekoval a my jsme měli problém se vůbec dostat z našeho pásma. Jets byli bojovnější, šli si víc za vítězstvím a i když nerad, tak musím přiznat, že vyhráli zaslouženě," pokrčil rameny Neuvirth.

Kanadský celek, jehož branku střeží další český gólman Ondřej Pavelec, stále uchovává naději na senzační postup do vyřazovacích bojů, přestože hned následující den prohrál v Nashvillu. Washington po sobotním zápase Buffala (3:1 nad Minnesotou) z postupové osmičky ve Východní konferenci vypadl a na Sabres ztrácí z devátého místa dva body, Winnipeg je pozadu o další čtyři body. Oba týmy čeká ještě sedm zápasů, Sabres šest. „Dostali jsme se do hodně těžké situace. Pořád ale máme všechno ve svých rukách," poznamenal Neuvirth.

Skvělý Ovečkin, třeba vylepšit obranu

V posledních zápasech se k velké úlevě celého Washingtonu konečně střelecky probudil dosud hodně jalový Ovečkin. Ruský idol nastřílel v posledních šesti zápasech osm gólů a zdá se, že u jeho nového domu na předměstí zaklepala forma v ten pravý čas. „Alex hraje teď dobře, padá mu to tam. Snad mu to tak vydrží. Musí se k němu ale přidat i další a bezpodmínečně musíme zlepšit hru v obraně," nabádá Neuvirth.

Další duel o bytí a nebytí čeká Capitals v neděli proti Minnesotě, v úterý pak přijedou k přímému souboji o osmé místo hráči Buffala.

Reklama

Související témata: