Hlavní obsah

Tlustý: Pozvánku do národního týmu bych uvítal

Toronto

Český hokejový útočník Jiří Tlustý v úterním zápase NHL přispěl k tomu, že Toronto posedmé za sebou nepostoupí do play off. Hráč Caroliny přitom právě v Torontu svou zámořskou kariéru začínal. "Utkání s Torontem jsou pro mne svátkem. Prožil jsem zde dva a půl roku, byl jsem zde draftován, tady se mi otevřely dveře do NHL," vzpomínal Tlustý pro Sport.cz.

Foto: ČTK/AP

Jiří Tlustý se zdraví se spoluhráči z Caroliny

Článek

"V Carolině mám ale hodně času na ledě. Škoda jen, že nemáme již moc velkou šanci na to dostat se do play off. Hodně jsme ztratili na začátku sezóny a zlepšili jsme se až po příchodu trenéra Kirka Mullera po Vánocích," dodává Tlustý.

„Na podzim jsme neměli tolik sebevědomí, nevěřili jsme si, nedařilo se nám a sebevědomí šlo dolů. Všechno se na nás sesypalo. Po výměně trenéra jsme začali hrát jiným systémem a Kirk Muller mi dává hodně příležitostí," libuje si český hráč.

Zatím nepřemýšlí o tom, co bude po sezóně. "Může se stát něco nepředvídaného, nějaké zranění. Pokud by nevyšlo play off a pozvali mne do národního mužstva, tak bych to uvítal. Kdo by nešel. Ještě jsem na mistrovství světa nebyl," vykládal Tlustý o další možné motivaci.

"Ale zatím se na nic netěším. Musím se domluvit s Carolinou. Nemám zatím smlouvu pro příští rok a nechci nic pokazit. Nerad bych se třeba zranil, protože je to můj nejlepší rok. Tento rok byl dobrý, protože se mi vyhnula zranění. Tělo mne poslouchá a to je to nejdůležitější," uzavřel.

Reklama

Související témata: