Hlavní obsah

Malkin a Stamkos mají blízko k cenám v NHL

New York

Prakticky rozhodnuto se zdá být o hlavních individuálních cenách na základě statistik v zámořské NHL. Deset dnů před koncem základní části vede produktivitu Jevgenij Malkin z Pittsburghu o devět bodů před Stevenem Stamkosem z Tampy Bay a má na dosah Art Ross Trophy, kterou získal už v sezóně 2008/09. Stamkos zase vede tabulku střelců o devět branek před Malkinem a může se těšit stejně jako v roce 2010 na Maurice Richard Trophy.

Foto: ČTK/AP

Hokejista Penguins Jevgenij Malkin má na dosah hlavní trofej NHL.

Článek

Malkin nasbíral v 69 zápasech 99 bodů za 46 branek a 53 asistencí, Stamkos zaznamenal v 76 duelech 90 bodů za 55 tref a 35 přihrávek. Oběma chybí sehrát v základní části ještě po šesti zápasech.

Nejproduktivnějším českým hráčem je na sedmnáctém místě Patrik Eliáš z New Jersey, jenž zaznamenal v 76 utkáních 70 bodů za 25 gólů a 45 asistencí. Pozice nejlepšího českého kanonýra patří s 34 přesnými zásahy Milanu Michálkovi z Ottawy, který je desátý.

Nejproduktivnějším obráncem je Švéd Erik Karlsson z Ottawy s 76 body z 76 utkání. Kanadské bodování nováčků vede s 49 body jeho krajan Gabriel Landeskog z Colorada. K Plus/minus Award za nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má nejblíže s 35 kladnými body Patrice Bergeron z Bostonu, český obránce Filip Kuba z Ottawy je s 29 plusovými body čtvrtý.

V boji o Roger Crozier Saving Grace Award pro gólmana s nejvyšší procentuální úspěšností zákroků si vede nejlépe Brian Elliott ze St. Louis (oba 94,3 procenta). Elliott se svým brankářským kolegou z Blues Jaroslavem Halákem mají prakticky jistou William M. Jennings Trophy pro gólmany z týmu, který inkasuje v NHL nejméně branek. St. Louis jich dostalo jen 147 a následují Los Angeles (165).

Reklama

Související témata: